/products/product/masterData/media/medium[active="1"][type='1'][not(tags/tag/name= 'video')]

Orchidee

De orchidee is een populaire kamerplant in Nederland en herken je aan de bijzondere bloemvorm. De bloem is namelijk opgebouwd uit drie kelkbladen en drie kroonbladen. Deze exotische plant komt uit één van de grootste plantenfamilies op aarde. Er zijn op het moment wel zeker 25.000 soorten bekend. Ben jij ook van plan om orchideeën in huis aan te schaffen? Lees dan snel verder om te ontdekken hoe je deze fascinerende planten het beste kunt verzorgen!

Soorten orchideeën

Er zijn dus ontzettend veel soorten orchideeën bekend, waarvan veel soorten ook in Nederland worden verkocht als kamerplant. Een aantal bekende orchideeën zijn:

 • De vlinderorchidee;
 • Het venusschoentje;
 • De viooltjesorchidee

Ook zijn er nog wat minder bekende soorten orchideeën die erg decoratief zijn! De vlinderorchidee is de meest populaire orchidee. Hij is afkomstig uit Zuidoost-Azië. De orchidee groeit daar in de bomen en heeft zeer luchtige wortels. Dit verklaart waarom de orchidee een speciale behandeling nodig heeft, zodat hij het ook goed doet bij ons in de woonkamer. Ontdek hier hoe je de vlinderorchidee het beste kunt verzorgen.

Orchidee verzorging

 • Planttype: Bloeiende kamerplant
 • Grondsoort: Orchidee Grond
 • Bemesten: vloeibare orchideeën voeding of bladspray
 • Bloem: abrikoos, zalm, crème, geel, paars, roze, wit
 • Bloeitijd: januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november, december
 • Bloemvorm: enkelbloemig
 • Hoogte: 30 cm, 40 cm, 50 cm
 • Groeiwijze: opgaand
 • Blad/loof: groenblijvend, groen
 • Vochtigheid: matig water geven, af en toe dompelen
 • Standplaats: lichte standplaats, halfzon, schaduw

Bloemen van de vlinderorchidee

De bloemen van de vlinderorchidee zijn erg herkenbaar en heel mooi. Ze kunnen ontzettend veel verschillende kleuren krijgen. Veel voorkomende kleuren zijn bijvoorbeeld: wit, roze, crème, paars, geel, abrikoos en zalm. Zo is er dus altijd wel een vlinderorchidee die bij de rest van jouw interieur past. De naam ‘vlinderorchidee’ heeft de plant te danken aan het feit dat de bloemen een beetje aan een vlinder doen denken.

Orchidee potgrond

Orchideeën groeien in de natuur vaak op bomen en takken met hun wortels in de lucht. Als je de orchidee met zijn wortels in dichte grond plant, kunnen de wortels snel bruin worden en wegrotten. Pokon Orchidee Grond is heerlijk luchtig om je orchidee goed in te laten groeien en bloeien.

Standplaats orchidee

De vlinderorchidee staat het liefst op een lichte standplaats. Zorg er wel voor dat hij niet op de tocht staat of in de volle zon.

Vlinderorchidee voeden

Om de bloei te stimuleren kun je jouw orchidee eens in de twee weken voeden met Pokon Orchidee Voeding. Dit kun je afwisselen met Pokon Powerspray Orchidee.

Uitgebloeide orchideeën

Als de orchidee niet meer bloeit heb je twee opties. Je kunt de stengel helemaal verwijderen, zodat de plant energie kan sparen en vervolgens een geheel nieuwe stengel aanmaakt. Dit kan soms enkele maanden duren. Een andere optie is om de stengel twee centimeter boven een oog af te snijden. Lees meer over het zelf kweken van een orchidee.

Orchidee water geven

Regelmatig (lauw) water geven, maar nooit in het water laten staan. Regelmatig besproeien vindt de orchidee ook erg plezierig.

Bekijk voor tips over de verzorging van orchideeën ook nog deze korte video:


 

 

Pokon Powerplanten

Populaire Powerplanten

Dit vind je misschien ook interessant
externalId=powerplant-pokon-product-detail-1.1.2.1.4&filter[active]=1&filter[category]=/Powerplanten

Pokon app

Download nu de Pokon app en heb altijd onze hulp en groeninspiratie direct bij de hand. Of maak gebruik van onze tools:

 • Watergeefalarm
 • Potgrondcalculator

 

Nieuwsbrief

Wil jij aan de slag met groen in je tuin, op je balkon of in huis? Maar weet je niet hoe je dit precies moet aanpakken? Wanneer heeft jouw kamerplant nu eigenlijk een nieuwe pot nodig? Wanneer is het tijd om voor te zaaien in je moestuin? 
Wij delen graag gratis onze tips en inspiratie via de nieuwsbrief met jou!