Dieffenbachia

Best mooi, de Dieffenbachia seguine. Het is een broertje van de Anthurium en Spathiphyllum, alleen geeft de Dieffenbachia geen bloemen, maar heeft het een bijzonder getekend blad. Iedere plant is uniek door zijn tekening in het geel, wit of groen. Er zijn ook Dieffenbachia’s met effen groene bladeren, maar deze zijn toch een stuk minder speciaal!


Planttype: Groene kamerplant
Grondsoort: Kamerplanten Potgrond
Bemesten: 1 keer per week voeden
Hoogte: 30 cm, 40 cm, 50 cm
Groeiwijze: bossig, opgaand
Blad/loof: groenblijvend, geelbont, grofbladig
Vochtigheid: regelmatig water geven
Standplaats: halfzon


Herkomst dieffenbachia

In totaal zijn er zo’n 30 verschillende soorten die allemaal oorspronkelijk uit tropisch Midden- en Zuid-Amerika komen. Een tropische klimaat betekent vocht en licht, dus houd hier rekening mee als je een plekje voor hem uitzoekt. Zorg dat de grond vochtig is en sproei regelmatig water op de bladeren. De dieffenbachia zal het beste groeien op een lichte standplaats, zonder direct zonlicht.


Dieffenbachia verzorgen

Je wilt je Dieffenbachia natuurlijk uitstekend verzorgen en dat kan het beste door hem Groene Planten Voeding te geven. Iedere week een beetje bij het gietwater toevoegen en de Dieffenbachia straalt als nooit te voren.


Let op dat je handschoenen aantrekt tijden het verpotten, want het plantensap is giftig. Houd een oogje in het zeil als je huisdieren en/of kinderen hebt.


Tip: De Dieffenbachia staat bekent om de tekeningen op het blad. Verdwijnen deze tekeningen? Dan krijgt je Dieffenbachia waarschijnlijk te weinig licht.

Maak een Account of log in om dit artikel te bewaren

 
Voeg toe aan favorieten

Deel dit met jouw netwerk!

Maak een Mijn Pokon account aan

Ontvang tips op basis van jouw interesses
nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.