/products/product/masterData/media/medium[active="1"][type='1'][not(tags/tag/name= 'video')]

Dieffenbachia

Best mooi, de Dieffenbachia seguine. Het is een broertje van de Anthurium en Spathiphyllum, alleen geeft de Dieffenbachia geen bloemen, maar heeft het een bijzonder getekend blad. Iedere plant is uniek door zijn tekening in het geel, wit of groen. Er zijn ook Dieffenbachia’s met effen groene bladeren, maar deze zijn toch een stuk minder speciaal!


 

Planttype: Groene kamerplant
Grondsoort: Kamerplanten Potgrond
Bemesten: 1 keer per week voeden
Hoogte: 30 cm, 40 cm, 50 cm
Groeiwijze: bossig, opgaand
Blad/loof: groenblijvend, geelbont, grofbladig
Vochtigheid: regelmatig water geven
Standplaats: halfzon

 

Herkomst dieffenbachia

In totaal zijn er zo’n 30 verschillende soorten die allemaal oorspronkelijk uit tropisch Midden- en Zuid-Amerika komen. Een tropische klimaat betekent vocht en licht, dus houd hier rekening mee als je een plekje voor hem uitzoekt. Zorg dat de grond vochtig is en sproei regelmatig water op de bladeren. De dieffenbachia zal het beste groeien op een lichte standplaats, zonder direct zonlicht.

 

Dieffenbachia verzorgen

Je wilt je Dieffenbachia natuurlijk uitstekend verzorgen en dat kan het beste door hem Groene Planten Voeding te geven. Iedere week een beetje bij het gietwater toevoegen en de Dieffenbachia straalt als nooit te voren.

 

Let op dat je handschoenen aantrekt tijden het verpotten, want het plantensap is giftig. Houd een oogje in het zeil als je huisdieren en/of kinderen hebt.

 

Tip: De Dieffenbachia staat bekent om de tekeningen op het blad. Verdwijnen deze tekeningen? Dan krijgt je Dieffenbachia waarschijnlijk te weinig licht.

Pokon Powerplanten

Populaire Powerplanten

Dit vind je misschien ook interessant
externalId=powerplant-pokon-product-detail-1.1.2.1.4&filter[active]=1&filter[category]=/Powerplanten

Pokon app

Download nu de Pokon app en heb altijd onze hulp en groeninspiratie direct bij de hand. Of maak gebruik van onze tools:

  • Watergeefalarm
  • Potgrondcalculator

 

Nieuwsbrief

Wil jij aan de slag met groen in je tuin, op je balkon of in huis? Maar weet je niet hoe je dit precies moet aanpakken? Wanneer heeft jouw kamerplant nu eigenlijk een nieuwe pot nodig? Wanneer is het tijd om voor te zaaien in je moestuin? 
Wij delen graag gratis onze tips en inspiratie via de nieuwsbrief met jou!