/products/product/masterData/media/medium[active="1"][type='1'][not(tags/tag/name= 'video')]

Graslelie

De graslelie kende je misschien al wel. Het is een erg populaire kamerplant, vanwege de makkelijke verzorging. Je hoeft dus geen groene vingers te hebben om deze plant in leven te houden. Lees verder om erachter te komen wat de graslelie wel nodig heeft om mooi en gezond te blijven.

Kenmerken van de graslelie

Planttype: Groene kamerplant
Grondsoort: Kamerplanten Potgrond
Water geven: Matig
Standplaats: Halfzon of schaduw
Blad/loof: Groenblijvend
Hoogte: +- 0,5 m
Groeiwijze: Omhoog

Over de graslelie

De graslelie komt oorspronkelijk uit het tropische regenwoud in Zuid-Afrika. In de 19e eeuw verhuisde de plant naar Europa, waar hij populair werd als kamerplant. Naast dat deze plant makkelijk te verzorgen is en er leuk uitziet, werkt hij luchtzuiverend. De graslelie is constant bezig met het zo zuiver mogelijk maken van de lucht in jouw kamer. De plant haalt veel stoffen die jij liever niet binnenkrijgt, met gemak uit de lucht. Zo kun jij in jouw kamer de hele dag genieten van frisse zuurstof.

Potgrond voor de graslelie

Geef jouw graslelie een goede start en plant hem in Kamerplanten Potgrond. De potgrond is geschikt voor groene kamerplanten en bevat voldoende voeding voor circa 60 dagen. Gebruik eventueel ook hydrokorrels die je op de bodem van de pot legt. Breng hier bovenop een verse laag potgrond aan.

Standplaats van de graslelie

We zeiden al dat de graslelie erg makkelijk te verzorgen is. Dit geldt ook voor de standplaats van de kamerplant. Of je de hem nu beter vindt staan op een lichte plek op de vensterbank of juist in de schaduw op de kast: de graslelie vindt alles prima!

De graslelie water geven

De graslelie wordt blij van zo’n twee keer week een klein scheutje water. Vergeet je dit een keertje? Daar zal hij niet moeilijk over doen. Zorg er wel voor dat er geen laag water op de bodem komt te staan. De wortels van de graslelie kunnen gaan rotten. Daarnaast kun je de graslelie af en toe besproeien. Dit vindt hij heerlijk en is eens per week genoeg.

Voeding voor de graslelie

Wanneer alle voeding uit de potgrond verbruikt is, kun je de graslelie eventueel af en toe wat extra voeding geven. Doe dit wel alleen in de lente en zomer. Het is niet nodig om dit vaker dan eens per maand te doen. Gebruik hiervoor de basis Kamerplanten Voeding. Je voegt deze voeding eenvoudig toe aan het water dat je aan de graslelie geeft.

Snoeien en verpotten

De punten van de blaadjes van de graslelie kunnen gelig worden. Deze bladeren kun je gerust afknippen. Er zullen vanzelf nieuwe bladeren voor terugkomen. Omdat de graslelie hard groeit, is het verstandig deze ieder jaar te verpotten naar een grote pot.

Graslelie giftig?

De graslelie is niet giftig voor huisdieren. Dus kattenliefhebbers kunnen de graslelie gerust aanschaffen: deze kamerplant is niet schadelijk voor jouw kat. Benieuwd welke planten nog meer katvriendelijk zijn? Lees het hier.

Pokon Powerplanten