Anthurium

De Anthurium (Anthurium andraeanum), ook wel Flamingoplant genoemd, komt uit het regenwoud en groeit daar in een vochtige omgeving op natte, drassige plekken. De flamingoplant is erg populair en de bloeiwijze bestaat uit een kolf met talrijke, kleine bloempjes, met aan de voet een groot en fraai, felgekleurd schutblad. Met de juiste verzorging kun je jarenlang plezier beleven van deze plant.

 • Planttype: Bloeiende kamerplant
 • Grondsoort: Anthurium Potgrond
 • Voeden: 1x per week voeden. Vanaf november 6 weken niet voeden om knopvorming te stimuleren
 • Snoeien: Oud blad en oude bloemen van de anthurium verkleuren na een tijdje. Dan kun je ze er gemakkelijk uithalen. Als je de plant goed verzorgt, krijgt je anthurium ieder jaar nieuwe bloemen.
 • Bloemen: groen, oranje, paars, roze, rood, wit
 • Bloeitijd: januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november, december
 • Hoogte: 40 cm, 50 cm, 75 cm
 • Groeiwijze: opgaand
 • Blad/loof: groen
 • Vochtigheid: geef ongeveer 2 keer per week een beetje water en spray ook water op de bladeren.
 • Standplaats: De Anthurium bloeit het best op een lichte plek, zonder direct zonlicht. Als je de anthurium op een te donkere plek zet, zal de plant minder bloemen geven.

Anthurium potgrond

Kies voor je Anthurium voor de Pokon Anthurium Grond. Deze speciale potgrond heeft een luchtige basis en houdt water goed vast.

Verpotten

Je kunt de Anthurium bij voorkeur eens in de twee jaar in de lente verpotten als je merkt dat de plant te groot wordt. Door je Anthurium in een nieuwe pot te zetten, geef je de wortels weer alle ruimte om te groeien.

Anthurium water geven

Omdat de Anthurium van origine in een vochtige omgeving groeit, heeft de plant veel water nodig. Zeker in de zomer is het belangrijk om de Anthurium twee keer per week water te geven. In de winter is de Anthurium in ruststand en is het voldoende om de kamerplant één keer in de twee weken water te geven. Als je twijfelt of je jouw Anthurium opnieuw water moet geven, kun je aan de bodem voelen of deze nog vochtig genoeg is. Zorg er in ieder geval voor dat de Anthurium nooit in droge grond staat.

Besproeien

In de winter is er binnenshuis vaak een lage luchtvochtigheid doordat de verwarming veel aan staat. Net als bij de meeste kamerplanten, is het ook slim om de bladeren van de Anthurium in de winter te besproeien met een plantenspuit. Daardoor kan de plant weer nieuwe bloemen aanmaken en blijft hij langer gezond doordat stof wordt verwijderd.

Standplaats van Anthurium

De Anthurium groeit het beste op een warme standplaats zonder teveel direct zonlicht. Als de bloemen en bladeren een bruine of gele gloed krijgen, is dat een teken dat de Anthurium op een plek staat met teveel zonlicht. Te weinig zonlicht leidt juist tot groene bloemen.

Zorg in ieder geval voor een minimale temperatuur van 15 tot 16 graden.

Anthurium voeding

Pokon Anthurium Potgrond bevat voeding die goed is voor ongeveer twee maanden. Na die twee maanden is het belangrijk om zelf regelmatig voeding te geven aan je Anthurium.

Pokon Anthurium Voeding voeg je makkelijk aan je gietwater toe. Je bloeiende plant is direct voorzien van de juiste voedingsstoffen om mooi gekleurde bloemen te krijgen. Het bemesten van de Anthurium is alleen nodig in de zomer, in het najaar en de winter is de Anthurium in ruststand en hoef je deze niet extra te voeden.

Lees ook:

Maak een Account of log in om dit artikel te bewaren

 
Voeg toe aan favorieten

Deel dit met jouw netwerk!

Maak een Mijn Pokon account aan

Ontvang tips op basis van jouw interesses
nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.