/products/product/masterData/media/medium[active="1"][type='1'][not(tags/tag/name= 'video')]

Anthurium

De Anthurium (Anthurium andraeanum), ook wel Flamingoplant genoemd, komt uit het regenwoud en groeit daar in een vochtige omgeving op natte, drassige plekken. De flamingoplant is erg populair en de bloeiwijze bestaat uit een kolf met talrijke, kleine bloempjes, met aan de voet een groot en fraai, felgekleurd schutblad. Met de juiste verzorging kun je jarenlang plezier beleven van deze plant.

Anthurium kenmerken

 • Planttype: Bloeiende kamerplant
 • Grondsoort: Anthurium Potgrond
 • Bloemen: Groen, oranje, paars, roze, rood, wit
 • Bloeitijd: Het gehele jaar
 • Hoogte: 40 cm, 50 cm, 75 cm
 • Groeiwijze: Omhoog
 • Blad/loof: Groenblijvend
 • Water geven: Normaal
 • Standplaats: Halfzon

De Flamingoplant

De Anthurium is familie van de Aracea en is bekend vanwege zijn mooie bloemen. In Nederland staat de plant bekend als de Flamingoplant. Hij komt van oorsprong uit Zuid-Amerika, waar hij in het regenwoud groeit. Bijzonder aan de Anthurium is dat hij het hele jaar door bloeit en in veel verschillende kleuren voorkomt. Er bestaan dan ook ruim 600 soorten van de Anthurium. De Flamingoplant staat super leuk in de woonkamer, maar is ook goed in een boeket te verwerken.

Anthurium potgrond

Zorg goed voor je Flamingoplant, door te kiezen voor de beste potgrond. Gebruik voor je Anthurium de Pokon Anthurium Grond. Deze speciale potgrond heeft een luchtige basis en houdt water goed vast.

Anthurium verpotten

Je kunt de Anthurium bij voorkeur eens in de twee jaar in de lente verpotten als je merkt dat de plant te groot wordt. Door je Anthurium in een nieuwe pot te zetten, geef je de wortels weer alle ruimte om te groeien.

Anthurium water geven
 

Omdat de Anthurium van origine in een vochtige omgeving groeit, heeft de plant veel water nodig. Zeker in de zomer is het belangrijk om de Anthurium twee keer per week water te geven. Spray ook een beetje water op de bladeren. In de winter is de Anthurium in ruststand en is het voldoende om de kamerplant één keer in de twee weken water te geven. Als je twijfelt of je jouw Anthurium opnieuw water moet geven, kun je aan de bodem voelen of deze nog vochtig genoeg is. Zorg er in ieder geval voor dat de Anthurium nooit in droge grond staat.

Anthurium besproeien

In de winter is er binnenshuis vaak een lage luchtvochtigheid doordat de verwarming veel aan staat. Net als bij de meeste kamerplanten, is het ook slim om de bladeren van de Anthurium in de winter te besproeien met een plantenspuit. Daardoor kan de plant weer nieuwe bloemen aanmaken en blijft hij langer gezond doordat stof wordt verwijderd.

Anthurium snoeien

Na een tijdje zullen de oude bladeren en bloemen van de Anthurium verkleuren. Je kunt ze gemakkelijk verwijderen met de hand door ze eruit te trekken. Als je de plant goed verzorgt, komen er elk jaar nieuwe bloemen terug.

Standplaats van Anthurium
 

De Anthurium bloeit het best op een lichte plek, op een warme standplaats zonder direct zonlicht. Als je de anthurium op een te donkere plek zet, zal de plant minder bloemen geven. Als de bloemen en bladeren een bruine of gele gloed krijgen, is dat een teken dat de Anthurium op een plek staat met teveel zonlicht. Verplaats de plant dan naar een donkerdere standplaats. Zie je juist groene bloemen? Dit betekent dat de plan te weinig zonlicht krijgt. Zorg in ieder geval voor een minimale temperatuur in je huiskamer van 15 tot 16 graden.

Anthurium voeding

Pokon Anthurium Potgrond bevat voeding die goed is voor ongeveer twee maanden. Na die twee maanden is het belangrijk om zelf regelmatig voeding te geven aan je Anthurium.

 

Pokon Anthurium Voeding voeg je makkelijk aan je gietwater toe. Je bloeiende plant is direct voorzien van de juiste voedingsstoffen om mooi gekleurde bloemen te krijgen. Het bemesten van de Anthurium is alleen nodig in de zomer. Geef de Flamingoplant één keer per week voeding. In het najaar en de winter is de Anthurium in ruststand en hoef je deze niet extra te voeden. Vanaf november moet je de Anthurium 6 weken lang geen voeding geven om knopvorming te stimuleren.

Lees ook: 

Pokon Powerplanten

Populaire Powerplanten

Dit vind je misschien ook interessant
externalId=powerplant-pokon-product-detail-1.1.2.1.4&filter[active]=1&filter[category]=/Powerplanten

Pokon app

Download nu de Pokon app en heb altijd onze hulp en groeninspiratie direct bij de hand. Of maak gebruik van onze tools:

 • Watergeefalarm
 • Potgrondcalculator

 

Nieuwsbrief

Wil jij aan de slag met groen in je tuin, op je balkon of in huis? Maar weet je niet hoe je dit precies moet aanpakken? Wanneer heeft jouw kamerplant nu eigenlijk een nieuwe pot nodig? Wanneer is het tijd om voor te zaaien in je moestuin? 
Wij delen graag gratis onze tips en inspiratie via de nieuwsbrief met jou!