Inspiratie
shutterstock-1386233438
23 jan. 2020

5x kamerplanten in de badkamer

Heb je er weleens aan gedacht om planten in de badkamer neer te zetten? Wanneer je planten rondom je bad zet, lijkt het net alsof je een bad neemt midden in de jungle. In deze blog delen wij vijf planten die een hoge luchtvochtigheid fijn vinden en dus prima in jouw badkamer kunnen staan!

1. Graslelie

De graslelie, ook wel de ‘spider plant’ genoemd, is een goede toevoeging wanneer je jouw badkamer wilt omtoveren tot een planten walhalla. Qua lichte of schaduw standplaats heeft de graslelie geen voorkeur, wel krijgt de plant graag twee keer per week water. Graslelies hebben een luchtzuiverende werking en zuiveren de lucht in jouw badkamer.

2. Orchidee

De orchidee brengt kleur naar jouw badkamer! Én laat het nu ook nog eens zo zijn dat de orchidee daar hartstikke goed groeit. De orchidee komt oorspronkelijk uit de tropen en is daarom gewend aan een vochtige omgeving. Door de orchidee in de badkamer te zetten, hoef je niet steeds te denken aan het wekelijkse badje, wat een orchidee normaliter nodig heeft. In de badkamer krijgt jouw orchidee voldoende vocht om te kunnen groeien. Geef daarnaast elke drie weken één soeplepel water extra.

Om jouw orchidee een goede basis mee te geven, zet je deze in Orchidee Potgrond. Deze potgrond zorgt voor de juiste waterhuishouding en bevat voeding voor 60 dagen. Zijn de 60 dagen voorbij? Geef dan één keer per twee weken Orchidee Voeding, voor een mooie, gezonde orchidee. Je stimuleert zo knopvorming: optimaal genieten van jouw orchidee in de badkamer!

Fotografie: Moniek Kuipers⁠, met dank aan: HAY Rotterdam⁠

3. Varen

Varens zijn echte warmte liefhebbers. Staat jouw varen op een plek waar het onder de 18 graden is? Dan zul je merken dat de varen het niet zo goed doet als je zou willen. Een varen houdt van luchtvochtigheid en staat het liefst op een lichte, zonnige plek. Je voelt het misschien al aankomen… De varen is eigenlijk dé perfecte plant voor in de badkamer. Geef de varen af en toe eens een lekkere douche, dat wordt gewaardeerd!

4. Aloë Vera

De damp die in de badkamer ontstaat houdt jouw aloë vera gezond. Veel water bijgeven is voor de aloë vera dan ook totaal niet nodig. Is de kluit iets uitgedroogd tussen de gietbeurten in? Ook dit overleeft de aloë vera. Voor deze makkelijke, sterke kamerplant maakt het niet uit waar die staat, in de zon of schaduw.

5. Vrouwentong

De vrouwentong is een harde werker in jouw badkamer. Deze kamerplant filtert niet alleen de lucht, maar probeert ook de luchtvochtigheid in de badkamer zo snel mogelijk weer op peil te brengen. Veel water heeft de vrouwentong niet nodig. Het beste laat je de potgrond waarin de vrouwentong staat tussen de gietbeurten uitdrogen. Zelfs op een standplaats met minder licht zal de vrouwentong het goed doen.

Groei van kamerplanten in de badkamer

Geef jouw kamerplanten in de badkamer een goede voedingsbodem, door deze te planten in Kamerplanten Potgrond. Deze potgrond bevat voeding voor ca. 60 dagen. Nadat deze periode is verstreken geef je voeding bij. Hiervoor kun je Kamerplanten Voeding gebruiken, voor mooie, sterke, kleurrijke kamerplanten in de badkamer!

Lees ook:

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Kamerplanten
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Kamerplanten