Inspiratie
bloeiende-kamerplanten.png
9 okt. 2023

5x bloeiende kamerplanten

Jouw interieur tover je om tot een ware urban jungle met de juiste kamerplanten. Met kamerplanten creëer je een persoonlijke stijl en de gewenste sfeer. Ook zijn kamerplanten een perfecte oplossing voor mensen zonder tuin. Je haalt het groen in huis wat goed is voor onze mentale gezondheid! Omdat wij geen genoeg kunnen krijgen van kamerplanten hebben wij ter inspiratie een top 5 samengesteld van vijf prachtige bloeiende kamerplanten.

1. Orchidee

De Orchidee is en blijft een topper wanneer het aankomt op kamerplanten. Door de vele kleuren en varianten is er voor ieder interieur wel een passende variant te vinden. Een orchidee is te herkennen aan de drie kelkbladeren en drie kroonbladeren. De bloemen worden gekenmerkt door de meest uiteenlopende kleuren. Denk aan roze, paars, geel, abrikoos en rood. Een orchidee heeft hele luchtige wortels en heeft daarom een speciale behandeling nodig. Wanneer een orchidee in een te dichte potgrond staat worden de wortels snel bruin en kunnen ze gaan rotten. Pokon Orchidee Grond is daarom extra luchtig om jouw orchidee optimaal te laten groeien en bloeien.

2. Hortensia

De Hortensia is een plant die verkrijgbaar is als tuinplant, snijbloem en kamerplant. Opvallend aan de Hortensia zijn de mooie bloemen. De bloemen zijn erg groot en kleurrijk waardoor ze direct opvallen. Het liefst staat de hortensia op een lichte plek zonder dat hij in de volle zon staat. Zorg daarnaast voor een goede afwatering in de pot, bijvoorbeeld door onderin de pot een laag hydrokorrels aan te brengen. Zo voorkom je dat jouw hortensia last krijgt van natte voeten.

3. Anthurium

De Anthurium wordt ook wel de Flamingoplant genoemd. Deze plant is erg populair door de opvallende bloeiwijze. Wist je dat de anthurium een van de weinige bloeiende kamerplanten is die constant bloemen maakt? Qua kleur heb je onder andere keuze uit rood, wit en roze. Ook paars, groen en bruin behoren tot de opties. Een anthurium is makkelijk te onderhouden wat hem ook geschikt maakt wanneer je niet zulke groene vingers hebt.

4. Spathiphyllum

De Spathiphyllum is een erg geliefde plant. Het is een makkelijke kamerplant die constant bloeit en ook nog luchtzuiverend werkt. Deze kamerplant houdt van een flinke slok water waardoor je hem maar moeilijk te veel kunt geven. Het is dan ook belangrijk om de grond vochtig te houden en te voorkomen dat de grond van de plant te lang droog is. Doordat de bloemen van de spathiphyllum lijken op een lepel wordt deze kamerplant ook wel ‘Lepelplant’ genoemd. Ook ‘Peace Lily’ of ‘Vredeslelie’ is een bekende naam voor deze bloeiende kamerplant.

5. Bromelia

De Bromelia is een kleurrijke, exotische plant en een ware topper voor in je huis. Een aantal bekende Bromelia’s zijn: de Ananas, Vriesea, Guzmania en de Achmea. De bromelia komt in geel, oranje, paars, roze, rood en wit. Door een bromelia te voorzien van de benodigde voeding, bijvoorbeeld Pokon Kamerplanten Voeding, worden de bladeren mooi diepgroen van kleur en de bloei nog wat feller.

Lees meer:

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Kamerplanten
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Kamerplanten