Bamboe

Bamboe, Bambuseae, is een prachtige groene plant die vooral in borders wordt geplaatst en behoort tot de snelle groeiers. De bamboe komt oorspronkelijk uit Azië, dit betekent dat ze andere weersomstandigheden gewend zijn. Zeker als ze nog klein zijn, zijn ze gevoelig voor schraal winterweer. In de zomer heeft bamboe extra water nodig.

Bamboe verzorging

Planttype: Bamboe, Heester
Grondsoort
: Tuinplanten Grond
Vochtigheid: normaal
Standplaats: halfzon, zon
Gebruik: solitair
Hoogte: 5 meter
Groeiwijze: opgaand
Blad/loof: groenblijvend
Winterhardheid: redelijk (-17,7 tot -12,3°C), USDA zone 7

Grond voor Bamboe

Bamboe heeft behoefte aan een goede basisgrond voor tuinplanten. Bij aanplanten dient de wortelkluit geplant te worden met 2 tot 5cm grond erboven. Druk de grond niet te vast en houdt rekening met een dubbel zo diep en breed plantgat.

Standplaats en planten

Bamboe staat het liefst op een zonnige plek en kan het beste geplant worden van maart t/m september. Goed gewortelde bamboe gaat beter de winter in.

Bamboe voeden

Bamboe heeft veel behoefte aan stikstof (N), zo rond de 17N is perfect voor deze tuinplant. Pokon Groene Planten Voedingskorrels heeft 15N en werkt bovendien zes maanden lang.

Snoeien

Snoei niet te vaak, dit heeft een negatieve invloed op je bamboe. Het is raadzaam om de oude halmen bij de grond af te snijden of eruit te trekken. Bamboe Fargesia is trouwens een niet woekerende soort bamboe.

Water geven

Bamboeplanten hebben erg veel dunne bladeren waardoor ze vrij veel vocht verliezen. Geef daarom voldoende water, vooral bij aanhoudende droogte, maar ook in de winter tussen de vorstperiodes kan het geen kwaad.

Maak een Account of log in om dit artikel te bewaren

 
Voeg toe aan favorieten

Deel dit met jouw netwerk!

Maak een Mijn Pokon account aan

Ontvang tips op basis van jouw interesses
nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.