/products/product/masterData/media/medium[active="1"][type='1'][not(tags/tag/name= 'video')]

Philodendron

De Philodendron is een bekende kamerplantfamilie en in is veel huiskamers te vinden. Met name de Monstera (ook wel: gatenplant) is een erg populaire soort. De Philodendron heeft haar populariteit te danken aan de enorme felgroene bladeren die er prachtig uitzien. De plant ziet er niet alleen indrukwekkend uit, maar is ook nog eens makkelijk te verzorgen.

Philodendron verzorging

  • Planttype: Groene Kamerplant
  • Grondsoort: Palmen Grond
  • Water geven: Weinig tot normaal
  • Standplaats: Halfschaduw
  • Blad/loof: Groenblijvend
  • Hoogte: Een halve meter tot twee meter lang
  • Groeiwijze: Hangend, opgaand

De Philodendron familie

Deze tropische plantenfamilie kent veel soorten en bestaat uit klimmers, hangers en laagblijvers. In de natuur klimmen veel Philodendrons in bomen omhoog om genoeg zonlicht te krijgen. Met hun luchtwortels grijpen ze zich vast. De naam van deze familie komt uit het Grieks en betekent vrij vertaald ‘liefde voor de boom’.

De meeste Philodendron soorten lijken wel op elkaar, maar ze verschillen toch in de manier waarop ze groeien en de vorm van de bladeren.

Philodendron water geven

De Philodendron komt van oorsprong uit de tropische regenwouden in Zuid- en Midden-Amerika. Daar is het altijd vochtig en dat is deze plant dan ook gewend. Ook al heeft de Philodendron niet veel water nodig, het is belangrijk dat je de grond goed vochtig houdt. Als je een keer vergeet water te geven is dit niet erg, dit kan de Philodendron wel aan.

Standplaats

De Philodendron is ook makkelijk als het gaat om de standplaats. Zet de plant alleen niet direct in het zonlicht, maar kies bij voorkeur voor een plek in de schaduw. De Philodendron is namelijk één van de kamerplanten die van schaduw houdt.

Voeding voor de Philodendron

De Philodendron staat bekend om prachtige bladeren, die je het liefste zo mooi houdt. Om de plant groen te houden, kun je hem af en toe voorzien van Pokon Palm Voeding. Wil je zeker weten dat de bladeren er op hun best uitzien? Probeer dan ook Pokon Bladglans.

Potgrond voor Philodendron

Om de Philodendron vanaf de start goed te verzorgen, plant je hem in Pokon Palmen Grond. Dit is een potgrond voor kamerpalmen en draagt bij aan het behoud van de mooie groene kleur. Deze potgrond kun je ook gebruiken wanneer je de Philodendron wil verpotten.

Pokon Powerplanten