Inspiratie
Hangplanten.png
28 feb. 2024

De leukste hangplantjes in huis

Wil je jouw interieur opleuken met leuke planten? Er is altijd ruimte voor een mooie hangplant! Voor zo'n hangplant heb je niet per se een plekje op een schap nodig om hem neer te zetten. Een haakje in de onderkant van een schap of in het plafond is genoeg om deze beauty's te laten stralen.

1. Chinees lantaarnplantje

Als je dol bent op hangplanten, dan mag het Chinees lantaarnplantje zeker niet ontbreken in jouw huiskamer! Deze plant wordt ook wel “string of hearts” genoemd vanwege de kleine hartvormige blaadjes aan de strengen. De plant doet het goed op veel standplaatsen, maar kan het beste zo hoog mogelijk opgehangen worden. Het Chinees lantaarnplantje kan namelijk wel langer worden dan een meter! Ondanks dat je het misschien niet verwacht kun je dit plantje het beste voeden met Pokon Bio Cactus & Vetplanten voeding.

2. Erwtenplant

Hoe leuk is deze opvallende verschijning? Aan de Erwtenplant vallen meteen de kleine bolletjes op die aan de stengels hangen en net op erwtjes lijken. Deze plant erg is makkelijk te verzorgen. De Erwtenplant hangt graag in het licht, maar niet in de volle zon. In de zomer heeft deze plant eens per week water nodig, maar in de winter kan hij prima een tijdje zonder. Je kunt deze parel het beste van onderaf water geven.

3. Philodendron scandens

De bladeren van de Philodendron scandens zijn een ware eyecatcher. Ze hebben een intens kleur en een prachtige hartvorm. Je kunt deze plant zowel laten hangen als laten klimmen. Daarnaast is hij erg makkelijk wanneer het aankomt op de verzorging. Ook wanneer je geen groene vingers hebt is deze plant dus een aanrader.

De Philodendron scandens hangt of staat graag op een lichte plaats. Let daarbij wel op dat deze niet in de volle zon staat maar op een plekje met veel indirect zonlicht. Houdt de potgrond van deze plant licht vochtig, maar voorkom dat hij natte voeten heeft. Deze Philodendron kan namelijk slecht tegen teveel water.

4. Rhipsalis

Valt er wat minder licht in jouw woonkamer? Ook dan is er een perfecte hangplant te vinden die jouw interieur een boost geeft. De Rhipsalis bijvoorbeeld doet het perfect op schaduwrijke plekken.  De plant heeft prachtige, lange bladeren die kunnen variëren van breed en dun tot krullend en rond. Een leuke bijkomstigheid is dat de Rhipsalis in de winter witte bloemetjes kan krijgen, waardoor het een nog mooiere verschijning is. Wees wel voorzichtig met water geven. De Rhipsalis is namelijk erg gevoelig voor teveel vocht.

5. Zaagcactus

Last but not least, de Epiphylum Anguliger. Ook wel bekend als de Zaagcactus en een opvallende hangplant voor in huis. Omdat deze plant een nachtbloeier is, is dit de perfecte hangplant voor in de wintermaanden. ‘s Nachts verschijnen er prachtige witte bloemen op de stelen van deze cactus. Omdat deze plant een cactus is, heeft hij weinig verzorging nodig. Ondanks dat deze plant een nachtbloeier is, heeft hij wel behoefte aan voldoende daglicht. Tijdens het groeiseizoen is het belangrijk om de zaagcactus regelmatig te voeden. Dit doe je met Pokon Bio Cactus & Vetplant voeding.

Wist je trouwens dat je deze cactus ontzettend makkelijk kunt stekken? Snijd met een scherp mes een stuk van zo'n 10 centimeter van de stengel af. Zet deze vervolgens in lichtvochtige Cactus Potgrond. Met wat geduld produceert het stekje nieuwe scheuten. Het duurt vaak 7 tot 8 maanden voor er nieuwe een nieuwe scheut van 10 centimeter bij is gekomen.

Met welke hangplanten fleur jij jouw interieur helemaal op?

Lees ook:

 

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Kamerplanten
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Kamerplanten