Inspiratie
2 nov. 2018

De leukste hangplantjes in huis

Tijdens de donkere winterdagen je interieur opfleuren met leuke planten? Dat kan! Met deze vijf leuke hangplanten maak jij jouw huis nog gezelliger!

1. Chinees lantaarnplantje

Als je dol bent op hangplanten, dan mag het Chinees lantaarnplantje zeker niet ontbreken in jouw huiskamer! Deze plant wordt ook wel “string of hearts” genoemd vanwege de kleine hartvormige blaadjes aan de strengen. De plant doet het goed op veel standplaatsen, maar kan het beste zo hoog mogelijk opgehangen worden. Het Chinees lantaarnplantje kan namelijk wel langer worden dan een meter!

2. Erwtenplant

Hoe leuk is deze opvallende verschijning? Aan de Erwtenplant vallen meteen de kleine bolletjes op die aan de stengels hangen en net op erwtjes lijken. Deze plant erg is makkelijk te verzorgen. De Erwtenplant hangt graag in het licht, maar niet in de volle zon. In de zomer heeft deze plant eens per week water nodig, maar in de winter kan hij prima een tijdje zonder.

3. Hedera klimop

Deze plant is misschien wel de bekendste in dit lijstje met hangplanten. We hebben het natuurlijk over de Hedera (klimop). Naast dat deze plant buiten het erg goed doet, is deze plant ook erg geschikt als hangplant in jouw woonkamer. Met zijn wilde kronkelende takken met blaadjes heeft deze populaire plant een mooi effect op jouw interieur.

De klimop houdt van water en daarom is het belangrijk dat de grond van deze plant altijd een beetje vochtig is. Daarnaast kan je deze plant het best ophangen op een plaats in de schaduw, zodat je zo lang mogelijk kunt genieten van de klimop.

4. Rhipsalis

Heb jij een iets donkere huiskamer? Dan is de Rhipsalis de perfecte hangplant om jouw interieur helemaal op te fleuren. De plant heeft prachtige, lange bladeren die kunnen variëren van breed en dun tot krullend en rond. Een leuke bijkomstigheid is dat de Rhipsalis in de winter witte bloemetjes kan krijgen, waardoor het een nog mooiere verschijning is. Ook deze plant groeit het beste in de schaduw, maar is in tegenstelling tot de klimop erg gevoelig voor teveel vocht.

5. Zaagcactus

Last but not least, de Epiphylum Anguliger. Ook wel bekend als de Zaagcactus en een opvallende hangplant voor in huis. Omdat deze plant een nachtbloeier is, is dit de perfecte hangplant voor in de donkere dagen deze maanden. ‘s Nachts verschijnen er prachtige witte bloemen op de stelen van deze cactus. Omdat deze plant een cactus is, heeft hij weinig verzorging nodig. Wel is het belangrijk dat deze plant genoeg daglicht krijgt.

Met welke hangplanten fleur jij deze donkere dagen jouw interieur helemaal op?

Bekijk deze video met verzorgingstips voor je kamerplanten in het najaar!


Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Kamerplanten

Pokon Powerplanten

Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Kamerplanten