Tips
shutterstock-657771778
26 feb. 2019

Milieuvriendelijk onkruid bestrijden

Heb jij last van onkruid tussen de tegels, in jouw gazon of in jouw (moes)tuin? Ontdek op deze pagina onze handige tips en producten om onkruid milieuvriendelijk te bestrijden.

Handmatig onkruid verwijderen

Het verwijderen van onkruid met de hand of met een onkruidsteker is een erg arbeidsintensieve klus, maar wel de methode waarmee je het beste onkruid in jouw tuin verwijdert. Bovendien zorg je er zo ook voor dat planten die wel gewenst zijn, niet worden aangetast. Let daarbij op dat je ook de diepste wortels verwijdert, daardoor geef je onkruid weinig kans om terug te komen.

Schoffelen

Je kunt onkruid verwijderen door de grond schoffelen. Met een schoffel maak je de aarde los, waardoor ook het onkruid dat in de grond zit los komt. De ongewenste plantjes kun je er zo makkelijk tussenuit halen. Het wat grotere onkruid kun je er met een drietand uittrekken.

Wieden

Door onkruid te wieden met de hand, is de kans het grootst dat je ook direct de wortels verwijdert uit de tuin. Je kunt immers veel kracht zetten. Door de wortels te verwijderen, verklein je de kans dat onkruid weer teruggroeit.

Bedekken van de bodem

De beste oplossing tegen onkruid is het voorkomen van kale stukken grond in je tuin. Op kale plekken groeit onkruid namelijk het makkelijkst. Je kunt de bodem bedekken met planten, maar dit kan ook met bodembedekkers. Je kunt hierbij kiezen voor boomschors, kokos of cacaodoppen.

Onkruid verwijderen uit het gazon

Onkruid kun je gemakkelijk met de hand uit je gazon trekken. Of je kunt een verticuteerhark gebruiken om het mos en onkruid uit je gazon te verwijderen. Trek of snijd de ondergrondse wortels door voor een lekker luchtig gazon. Hoe luchtiger, hoe beter, zo kan het gras goed namelijk goed groeien. Gebruik eventueel een verticuteermachine wanneer je een groot gazon hebt.

Producten om onkruid te bestrijden

Gebruik Pokon Tegen Onkruid Spray om alle soorten onkruid te voorkomen en/of te bestrijden. Je kunt de spray gebruiken in de border, in de moestuin en op verharde ondergronden, zoals tussen de tegels, grind of op beton. De spray is biologisch afbreekbaar in de bodem en werkt zeer snel: na het toepassen van de spray, zie je al na 1 uur zichtbaar resultaat!

Heb je last van onkruid of mos in het gazon? Dan kun je het beste de volgende producten gebruiken:

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Border
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Border