Tips
15 nov. 2019

Bodembedekkers

Het gebruik van bodembedekkers in je tuin of border heeft meerdere voordelen. Bodembedekkers helpen jouw bodem gezond te blijven, hebben niet veel onderhoud nodig en houden ongewenste beplanting tegen. Er zijn verschillende soorten bodembedekkers waaruit je kunt kiezen voor jouw tuin.

Een functionele opvulling

Naast dat bodembedekkers erg leuk kunnen staan in jouw tuin of border, zorgen ze voor een functionele opvulling. Een bodembedekker is een natuurlijk materiaal dat je op de bodem van je tuin of border legt. Het draagt ook bij aan de gezondheid van de bodem. De voordelen:

  1. Het meeste onkruid komt niet door de bodembedekker heen. Wanneer onkruid dit wel lukt, is het zo erg verzwakt dat je het er gemakkelijk met de hand uit kunt trekken. Urenlang onkruid schoffelen in de tuin is dus niet meer nodig!
  2. Bodembedekkers hebben een vochtregulerende werking voor jouw grond. Bij zomerse temperaturen droogt de grond minder snel uit. En bij extreme regenval blijven er geen plassen liggen op de bodem.
  3. Wanneer de winter aanbreekt, is jouw bodem beschermd tegen vorst. Bodembedekkers werken als een beschermlaag en je dekt ze als het ware toe voor de winter.
  4. Ongewenste beestjes, zoals slakken, komen niet makkelijk door de bodembedekkers heen. Zij zullen jouw grond dus minder snel bereiken.

Met bodembedekkers is jouw grond het gehele jaar, bij alle temperaturen, dus beter beschermd. Daarnaast zijn bodembedekkers een stuk milieuvriendelijker dan tuintegels die regenwater moeilijk de grond in laten zakken.

Soorten bodembedekkers

Denk je erover na om jouw tuin of border met een bodembedekker te bedekken? Bodembedekkers zijn er in verschillende vormen en smaken. Je kunt kiezen voor boomschors, kokossnippers of cacaodoppen. Ze verschillen van elkaar, maar hebben alle drie één ding met elkaar gemeen: ze zijn erg geschikt om jouw bodem mee te bedekken.

Boomschors

Kies boomschors als decoratief product met diverse toepassingsmogelijkheden. Pokon Boomschors Excellent is gemaakt van de schors van Zeedennen die groeien in het gebied rond de Middellandse Zee. Deze schors gaat erg lang mee in jouw tuin of bodem, vanwege de stevige structuur. Breng bij gebruik eventueel een extra anti-worteldoek aan onder het pad, zodat onkruid nog minder kans krijgt.

Kokossnippers

Kokossnippers zijn, net als boomschors, 100 procent natuurlijk voor je tuin of border. Pokon Kokos Bodembedekker is decoratief, goed beloopbaar, duurzaam en bestaat uit grove kokossnippers. De snippers zijn afkomstig van de bast van de kokosnoot. De levensduur van de kokossnippers hangt af van hoeveel er op gelopen wordt en de hardheid van de ondergrond. Gemiddeld kan de bodem iedere twee jaar weer worden aangevuld met nieuwe kokossnippers.

Cacaodoppen

Je wist waarschijnlijk al dat chocolade van cacaobonen wordt gemaakt. Maar wist je ook dat er bij dit proces cacaodoppen overblijven die heel geschikt zijn als bodembedekker voor jouw tuin of border? Ook de Pokon cacaodoppen zijn 100 procent natuurlijk en geschikt voor vrijwel alle grondsoorten.

Bekijk in de video hieronder in het kort welke voordelen bodembedekkers hebben en wat de opties voor jouw tuin of border zijn!

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips

Pokon Powerplanten

Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl