Tips
MarloesNiemeijerFotografie-56.jpg
16 aug. 2023

Bodembedekkers in de border

Het gebruik van bodembedekkers in je tuin of border heeft meerdere voordelen. Bodembedekkers helpen jouw bodem gezond te blijven, hebben niet veel onderhoud nodig en houden ongewenste beplanting tegen. Er zijn verschillende soorten bodembedekkers waaruit je kunt kiezen voor jouw tuin.

Een functionele opvulling

Naast dat bodembedekkers erg leuk kunnen staan in jouw tuin of border, zorgen ze voor een functionele opvulling. Een bodembedekker is een natuurlijk materiaal dat je op de bodem van je tuin of border legt. Het draagt ook bij aan de gezondheid van de bodem. De voordelen:

  1. Het meeste onkruid komt niet door de bodembedekker heen. Wanneer onkruid dit wel lukt, is het zo erg verzwakt dat je het er gemakkelijk met de hand uit kunt trekken. Urenlang onkruid schoffelen in de tuin is dus niet meer nodig!
  2. Bodembedekkers hebben een vochtregulerende werking voor jouw grond. Bij zomerse temperaturen droogt de grond minder snel uit. En bij extreme regenval blijven er geen plassen liggen op de bodem.
  3. Wanneer de winter aanbreekt, is je bodem beschermd tegen vorst. Bodembedekkers werken als een beschermlaag en je dekt ze als het ware toe voor de winter.
  4. Ongewenste beestjes, zoals slakken, komen niet makkelijk door de bodembedekkers heen. Zij zullen jouw grond dus minder snel bereiken.

Met bodembedekkers is jouw grond het gehele jaar, bij alle temperaturen, dus beter beschermd. Daarnaast zijn bodembedekkers een stuk milieuvriendelijker dan tuintegels die regenwater moeilijker de grond in laten zakken.

Soorten bodembedekkers

Denk je erover na om jouw tuin of border met een bodembedekker te bedekken? Bodembedekkers zijn er in verschillende vormen en smaken. Je kunt kiezen voor boomschors, kokossnippers of cacaodoppen. Ze verschillen van elkaar, maar hebben alle drie één ding met elkaar gemeen: ze zijn erg geschikt om jouw bodem mee te bedekken.

Boomschors

Kies boomschors als decoratief product met diverse toepassingsmogelijkheden. Pokon Boomschors Excellent is gemaakt van de schors van Zeedennen die groeien in het gebied rond de Middellandse Zee. Deze schors gaat erg lang mee in jouw tuin of bodem, vanwege de stevige structuur. Breng bij gebruik eventueel een extra anti-worteldoek aan onder het pad, zodat onkruid nog minder kans krijgt.

Houtsnippers

Pokon Houtsnippers Cacaobruin is een 100% natuurlijke, duurzame bodembedekker op basis van natuurlijk gekleurd hout. De houtsnippers zijn afkomstig uit PEFC beheerde bossen. Ze zorgen voor een natuurlijke deken over de grond, waardoor onkruid beperkt kan groeien. De houtsnippers hebben ook een waterregulerende werking. Ze gaan namelijk verdamping van water tegen, zodat je tuinplanten langer beschikking hebben tot water bij droogte. Bovendien zijn de houtsnippers uitermate geschikt als decoratie boven op de grond in potten en plantenbakken.

Waterproof Bodembedekker

Extreme regenbuien en lange periodes van droogte zijn weersverschijnselen waar we steeds meer te maken hebben. Dit vraagt ook wat voor ons groen: soms drogen je planten uit en het volgende moment is er een overvloed aan water. Speciaal daarvoor is er het product Pokon Waterproof Bodembedekker. Dit is een 100% natuurlijk product op basis van een natuurlijk gekleurde houtvezel. Het is een duurzame en effectieve manier om de waterhuishouding in je tuin te verbeteren. Pokon Waterproof Bodembedekker zorgt ervoor dat water goed wordt opgenomen, vastgehouden wordt en vervolgens wordt afgegeven aan de plant. Dit zorgt ervoor dat je planten minder last hebben van extreme regenbuien en lange periodes van droogte.

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Border
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Border