Nieuws
23 mrt. 2022

Gazon motivatie problemen? Jan van Halst geeft je tips!

Leuk dat we je kunnen interviewen. Je bent vorig jaar veel op televisie geweest als kandidaat in Expeditie Robinson. Je stond daar bekend om je positiviteit en doorzettingsvermogen. En voor Pokon heb je de Pokon Gazon Revolutie commercial ingesproken. Waar kunnen we je nog meer van kennen?

In een grijs verleden ben ik profvoetballer geweest bij ondermeer FC Twente en Ajax. Ook heb ik verschillende leidinggevende functies gehad in het bedrijfsleven. Tevens werk ik als analist bij Ziggo sport en heb mijn eigen training en coaching bureau ‘Van Baas Naar Coach’.

Je hebt voor Pokon de commercial voor het nieuwe gazonproduct Pokon Gazonrevolutie ingesproken. Kende je Pokon al voordat ze je hiervoor benaderden?

Jazeker! Het merk bestaat al jarenlang. En om heel eerlijk te zijn…. Ik werd al vrij vroeg kaal. Mijn vrienden zeiden toen al dat ik Pokon om mijn hoofd moest strooien, want met Pokon groeit alles…Hahaha, het zijn nog steeds mijn vrienden hoor!

Vond je dit leuk om de commercial in te spreken?

Ja heel leuk. Ook omdat het in een professionele studio was en ik mocht werken met professionele mensen.

Heb je zelf een gazon?

Nee, wij hebben geen gazon meer. Een aantal jaren geleden hebben wij onze tuin aangepast en een zwembad geplaatst met daarom heen een terras van tegels.

Waarom heb je dit gedaan? Een gazon is toch heerlijk..

Omdat ik qua gras nogal precies ben en je met een hond, die graag graaft, geen gazon goed kunt houden! Dus het was kiezen, de hond eruit of het stukje gazon. Het is het laatste geworden

Veel mensen vinden het onderhouden van een gazon lastig. Wat voor motivatietips kun jij delen om ieder jaar weer iets moois van het gazon te maken?

Eigenlijk moet je het einddoel voor ogen hebben. Dus er in het voorjaar even wat aandacht aan besteden. Het resultaat zie je na een paar weken. Nu ik het erover heb, mis ik dat wel een beetje….

Klinkt goed, maar is in de praktijk misschien toch lastig. Hoe leer je jezelf goede gewoontes aan?

Door hebben wat je onbewuste gedrag is. Als je dus niet de motivatie hebt voor een mooi gazon, kun je de motivatie halen uit het beeld dat jouw kinderen straks lekker op dat gras kunnen spelen…. Of dat de visite vol bewondering naar je tuin kijkt. Of dat je vrouw blij met je is dat het gras mooi strak en groen is, haha.

Welk stadion heeft volgens jou de beste grasmat?

Daar raak je een gevoelige snaar. Ik had als voetballer een soort afwijking, want ik keek altijd meteen naar de grasmat. Daar kon ik helemaal gebiologeerd naar kijken… Bij een strakke gelijkmatige grasmat rolde de bal lekker… In Nederland heeft De Kuip een geweldige grasmat. En in Engeland durfde ik bijna niet over het gras van de voetbalclub Arsenal te lopen. Niet normaal, het leek wel een fluwelen tapijt…

Ga je zelf nog eens een gazon in je tuin aanleggen, denk je?

De inrichting in mijn tuin laat het nu niet toe. Maar ik woon hier niet meer eeuwig. Straks in een nieuw huis komt er wel weer een gazon. Niet alleen omdat het mooi staat, maar weet je wat de echte reden is? De geur na het maaien….

Dat snappen wij helemaal Jan!

Klik hier voor meer informatie over Pokon Gazon Revolutie

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Gazon

Pokon Powerplanten

Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Gazon