Nieuws
Geveltuin.png
21 mrt. 2023

Doe jij ook mee aan NK Tegelwippen?

Wij zijn trots om ook dit jaar weer sponsor te zijn van het NK Tegelwippen. Samen maken we Nederland groener en leefbaarder!

Waarom tegels wippen? 

Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Hevige regenbuien en periodes van langdurige hitte en droogte wisselen elkaar af. Hierdoor krijgen we steeds vaker te maken met problemen zoals hittestress en wateroverlast, omdat onze tuinen vaak grotendeels bestaan uit tegels. Deze tegels houden warmte vast en laten geen tot weinig water door wanneer het regent. Dit laatste zorgt dat het riool overbelast raakt en kelders vol lopen. Tijd voor verandering, tijd voor groen! Wip die tegels uit je tuin en maak plaats voor groen. Wist je dat onderzoek heeft uitgewezen dat een groene leefomgeving een positief effect heeft op de mentale gezondheid? Ga aan de slag met je tuin!

Wat houdt NK Tegelwippen in?

Het NK Tegelwippen daagt alle Nederlanders uit om zoveel mogelijk tegels te wippen. Samen kunnen we Nederland vergroenen. Op dit moment zijn er meer dan 1594 gewipte tegels (21 maart 11:51 uur), wil jij ook meedoen? Geef dan het aantal tegens dat je hebt gewipt aan met een bewijsfoto zodat ze worden opgeteld bij de Tegelteller van jouw gemeente. Doet jouw gemeente niet mee? Dan wip je mee voor de nationale Tegelteller. Iedereen kan meedoen, maar zorg wel dat de tegels die je wipt wel van jezelf zijn. Het is ook goed om te weten dat de grote van een tegel 30×30 cm is in de Tegelteller, alles wat kleiner of groter is dan dit formaat moet dus omgerekend worden. Je kan nog meedoen van 21 maart t/m 31 oktober 2023, geef je snel op en we hopen je te zien!

Waarmee kan ik mijn gewipte tegels vervangen?

Hier zijn nog enkele inspirerende ideeën om jouw tegels mee te vervangen:

1. Maak een kruidentuin

Een kruidentuin is niet alleen leuk om te maken, het is ook nog eens handig om verse kruiden bij de hand te hebben voor bijvoorbeeld gerechten of thee. Plant bijvoorbeeld basilicum, peterselie, tijm en munt.

2. Creëer een moestuin

In een moestuin kun je eenvoudig je eigen groenten te kweken. Tomaten, komkommers, paprika's en aardbeien zijn gemakkelijk te kweken en vereisen niet veel ruimte. 

3. Leg een bloementuin aan

Een bloementuin is niet alleen mooi om naar te kijken, maar het is ook belangrijk voor bijen en andere insecten. Plant bijvoorbeeld zonnebloemen, margrieten en lavendel om kleur en leven in je tuin te brengen.

Tip: kies voor de aanplant van jouw bloemen en planten voor Pokon Waterproof Aanplantgrond. Deze grond is speciaal ontwikkeld voor het veranderde klimaat. Het houdt water goed vast en houdt het beschikbaar tijdens droge periodes. Dek af met de Pokon Waterproof Bodembedekker om te zorgen dat grond niet te snel uitdroogt.

Doe mee met het NK Tegelwippen en help Nederland groener te maken. Kijk voor meer informatie op de website van NK Tegelwippen.

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Border
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Border