pokon-bemesten-moestuin

Moestuin bemesten

Bemest je moestuin 1 of 2 keer per seizoen. Een gezonde moestuinplant zal lekkerder smaken en je zult meer kunnen oogsten. Reden genoeg om je gewassen te voeden. In je moestuin gebruik je het liefst biologische voeding. Alle Pokon moestuinproducten voldoen aan de norm voor biologische land- en tuinbouw. Je kunt dus veilig smullen uit eigen tuin!

We lichten hier de bemesting toe van een aantal moestuingewassen. Je kunt ook een specifiek voedingsadvies voor jouw groente-, kruid- of fruitsoort opzoeken in de plantengids.

Kruiden bemesten

Kruiden hebben een voedselrijke bodem nodig. Kweek je kruiden in Pokon Bio Moestuin Grond en je geeft ze een goede start. Je kunt daarna bijvoeden met Pokon Bio Kruiden Mest of voedingskegels.

Groenten bemesten

Groentegewassen hebben voeding nodig, net als gewone planten. Je doet ze een plezier met Pokon Bio Moestuin Mest. Kweek je groenten in een pot? Dan zou je ook Pokon Bio Moestuin Mest kunnen gebruiken. Dit kun je aanlengen in een gieter om zo water en voeding geven met elkaar te combineren.

Voeding voor fruitbomen

Het is verstandig om fruitbomen goed te verzorgen, want dan zijn ze meer weerbaar tegen ziektes en plagen. Fruitbomen hebben in de periode februari t/m april en in juli/augustus de meeste behoefte aan voeding. Pokon Bio Fruitbomen Mest bevat extra kali, speciaal om fruitbomen sterk te maken.

Voeding voor druivenplanten

Druiven groeien het beste in kalkrijke grond en daarnaast hebben ze behoefte aan veel kali. In Pokon Druiven Mest zit zowel kalk als kali en het geeft zeker 4 maanden voeding af aan je druiven. Deze organische minerale voeding zorgt ervoor dat je druivenranken stevig worden en een goede weerstand tegen ziektes, schimmels en vorst ontwikkelen. Lees meer over de verzorging van druiven.

Kleinfruit voeden

Aardbeien, bessen en bramen noem je ook wel kleinfruit. Deze fruitsoort laat je het beste groeien in biologische Pokon Bio Moestuin Grond. Het bevat voeding voor de eerste 90 dagen. Na de eerste 90 dagen kun je bijvoeden met Pokon Bio Kleinfruit Mest. Deze voeding heeft ook een natuurlijke oorsprong, dus geniet van je eigen gekweekte fruit!