pokon-aanleggen-moestuin

Moestuin aanleggen

Stel je voor, je stopt een klein zaadje in de grond. Na een tijdje zie je een klein groen sprietje veranderen in een mooie groenteplant. Wauw! Zelf je groenten, kruiden en fruit kweken is echt veel leuker. Bovendien is het veel gezonder. Ontdek op deze pagina handige weetjes voor het aanleggen van een moestuin.

Makkelijke groenten voor in de moestuin

Als je net begint met een moestuin, kun je het beste starten met groenten die makkelijk te telen zijn zoals sla, aardbeien, courgette, wortel, radijs, spinazie en snijbiet. Deze groenten hebben - naast het water geven - weinig verzorging nodig, je oogst kan dus bijna niet mislukken! Bekijk ook de tips voor het maken van een moestuinplattegrond.

Moestuin grond voorbereiden

Bedenk eerst of je wilt/kunt moestuinieren in de volle grond of in een moestuinbak of pot. Bereid het zaaibed goed voor door gebruik te maken van biologische grond. Zaai je in een bestaande moestuin? De grond mag niet meer bevroren of té vochtig zijn. De zaadjes kunnen dan niet goed kiemen. Hark de bovenlaag van de grond goed los en egaliseer de grond.

Moestuin bemesting

Gebruik een niet te zware bemesting, daar kunnen kiemplantjes niet goed tegen. Biologische mest is voor een moestuin het meest ideaal.

Tips voor het aanleggen van een moestuin:

  • Start eerder met telen door de groenten binnen voor te zaaien.
  • Houd het overzichtelijk door klein te beginnen.

Bekijk deze video met handige tips om met een moestuin te beginnen!