Moestuin bemesten

Een gezonde moestuinplant zal lekkerder smaken en je zult meer kunnen oogsten. Bovendien hebben gezonde planten meer weerstand tegen ziektes en plagen. Reden genoeg om je gewassen te voeden. Bemest je moestuin 1 of 2 keer per seizoen. Alle Pokon moestuinproducten voldoen aan de norm voor biologische land- en tuinbouw. Je kunt dus veilig smullen uit eigen tuin!

Moestuin Mest

Moestuinier je in volle grond? Dan is Pokon Bio Moestuin Mest een geschikte voeding. Moestuinplanten die in volle grond staan maken gebruik van allerlei voedingstoffen uit de bodem. Om de grond vruchtbaar te houden en de groenten, fruit en kruiden goed te laten groeien is het nodig om moestuin te bemesten. Dit kan gemakkelijk met Pokon Bio Moestuin Mest. Pokon Moestuin Mest bevat korrels en werkt tot 120 dagen. Voor het beste resultaat bemest je moestuinplanten 2 x per jaar: vroeg in de lente en in de zomer. 

Moestuin Voeding

Moestuinieren in bak of pot? Dan is vloeibare Pokon Bio Moestuin Voeding erg handig. Moestuinplanten die in potten en bakken staan krijgen in hun zoektocht naar voeding te maken met de grenzen van de pot of bak. Als de voeding in de potgrond op is, is het ook echt op, ze kunnen nergens anders meer voeding halen. Het is dus belangrijk tijdig bij te gaan voeden, bijv. met Pokon Bio Moestuin Voeding. Dit is een universele vloeibare meststof met bruine algen en is geschikt voor binnen en buiten. Deze voeding is 100% plantaardig (=vegan) en bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Hoe gebruik je deze voeding?
•    Schud de fles goed voor gebruik
•    Voed de planten eens per week
•    Gebruik 1/2 dop Pokon Bio Moestuin Voeding per 1 liter water. Dit is 14ml per liter water.

Specifieke voorkeuren

Sommige planten hebben behoefte aan een specifieke voeding. 

Kruiden bemesten

Kruiden hebben een voedselrijke bodem nodig. Kweek je kruiden in Pokon Bio Moestuin Grond. Je kunt daarna bijvoeden met Pokon Bio Kruiden Mest.

Voeding voor fruitbomen

Fruitbomen hebben in de periode februari t/m april en in juli/augustus de meeste behoefte aan voeding. Pokon Bio Fruitbomen Mest bevat extra kali, speciaal om fruitbomen sterk te maken.

Voeding voor druivenplanten

Druiven groeien het beste in kalkrijke grond en daarnaast hebben ze behoefte aan veel kali. In Pokon Druiven Mest zit zowel kalk als kali en het geeft zeker 4 maanden voeding af aan je druiven. Deze organische minerale voeding zorgt ervoor dat je druivenranken stevig worden en een goede weerstand tegen ziektes, schimmels en vorst ontwikkelen. Lees meer over de verzorging van druiven.

Kleinfruit voeden

Aardbeien, bessen en bramen noem je ook wel kleinfruit. Deze fruitsoort laat je het beste groeien in biologische Pokon Bio Moestuin Grond. Het bevat voeding voor de eerste 90 dagen. Na de eerste 90 dagen kun je bijvoeden met Pokon Bio Kleinfruit Mest. Deze voeding heeft ook een natuurlijke oorsprong, dus geniet van je eigen gekweekte fruit!

Dit heb je nodig:

3c7c0a9b-20dd-4873-a5e2-f01d4ba84f3b,6ec5ed3a-407a-4293-9a6c-ba25be54b031,c11f3b9d-c4e1-4aa2-8abb-a2e6704c76c7,ff58cc63-1021-44a6-8f09-88fe391028ac