Inspiratie
shutterstock-1609323730
26 jan. 2022

De leukste planten voor de babykamer

Gefeliciteerd, je bent zwanger! Het inrichten van de babykamer is een van de leukste dingen om te doen, zodra je weet dat de kleine op komst is. Naast alle praktische meubels, leuke kleding en schattige knuffels, is geen enkele kamer compleet zonder planten. Als decoratie zijn deze duurzame, groene vrienden natuurlijk perfect, maar ze hebben nog meer voordelen. Wij bespreken de voordelen van planten in de babykamer en delen graag onze aanraders met je.

Iedereen die kinderen heeft of kent, weet dat baby’s de wereld ontdekken door alles vast te pakken en vervolgens in hun mond te stoppen. Hartstikke schattig natuurlijk, maar niet altijd ideaal. Je wilt immers niet dat je baby iets eet waar hij ziek van kan worden. Kindvriendelijke kamerplanten zijn hierbij je beste vriend. Uiteraard zorg je ervoor dat je baby niet in de buurt komt van al het mooie groen, maar als het toch een keer gebeurt is het niet direct een ramp.

Voordelen van planten op de babykamer

Planten in de slaapkamer hebben een aantal voordelen, waardoor deze groene vrienden onmisbaar zijn in de kinderkamer. Naast dat ze een lust voor het oog zijn, hebben ze ook belangrijke voordelen voor de gezondheid van jou en je baby:

  • Ze zorgen voor een zuivering van de lucht;
  • Verminderen droge ogen door de hogere luchtvochtigheid.

Waar houd je rekening mee bij het selecteren van planten voor de kinderkamer?

  • Staat de plant vlak bij de wieg of commode? Kies dan een niet giftige plant;
  • Bewaar ook veilige planten buiten bereik, bijvoorbeeld op een hoge kast of op een plank;
  • Kies makkelijke planten die niet heel kritisch zijn op het gebied van licht en water;
  • Controleer de plant op schimmels en plagen;
  • Kies een vlakke ondergrond, zodat de plant niet kan omvallen.

De top 5 beste planten voor de kinderkamer

1. Pannenkoekenplant

De pannenkoekenplant, ook wel de peperomia obtusifolia genoemd, is inmiddels in bijna ieder huishouden te vinden. Ook in de babykamer komt hij goed tot zijn recht. Hij is makkelijk in het onderhoud en daarnaast bijzonder luchtzuiverend. Hij groeit het beste op een lichte plaats. Zolang hij in de buurt van het raam kan staan, zal deze plant zijn prachtige ronde bladeren welig laten groeien.

2. Graslelie

Een baby vraagt veel tijd en aandacht. Daarom is de graslelie een ideale kamergenoot. Hij is niet veeleisend en groeit snel. Het vrolijke bladpatroon zorgt voor sfeer in iedere kinderkamer. Net als zijn collega de pannenkoekplant krijgt deze plant snel stekjes waardoor je met één plant snel meerdere plantenpotten kan vullen. Loopt het lange blad toch schade op? Dan verschijnt er zeer snel nieuw groen. Ideaal dus in de buurt van grijpgrage kinderhandjes.

3. Bromelia

Deze zeer luchtzuiverende plant verbaast niet alleen met zijn gezondheidsvoordelen, maar ook met zijn uiterlijk. Anders dan bij andere kleurige planten is de fel gekleurde stengel in het midden van de plant niet giftig. Wanneer de bromelia water krijgt, wil ook het midden van deze plant een slokje. Dit gedeelte gebruikt de plant namelijk om water op te slaan. Met deze vrolijke plant is een goede nachtrust haast gegarandeerd.

4. Bananenplant

De bananenplant of Musa Cavendishii is een prachtige tropische plant met groot blad. Met de juiste verzorging groeit hij snel. Wel zo leuk om een plant te hebben die meegroeit met je kindje. Zet de plant op een lichte plaats neer. Onder deze omstandigheden groeit hij het best. Daarnaast is hij vrij dorstig. Verder vraagt de bananenplant weinig onderhoud, waardoor hij ideaal is voor jonge ouders. 

Enthousiast geworden over de bananenplant? Shop deze toffe Pokon Powerplant nu, opgepot en wel.

5. Maranta

Met zo’n mooie naam als maranta, verwacht je ook een prachtige plant. Het schouwspel op het blad van deze plant stelt zeker niet teleur. Ondanks zijn felle kleurgebruik is deze snelle groeier niet giftig. Deze tropische plant past zijn ritme aan op het verloop van de dag. Zo sluit hij in de avond zijn blad. Een zeer interessante en leerrijke plant voor op de babykamer. Daarnaast kan je ook kiezen voor een familielid, de calatea. Deze groene vriend is net zo makkelijk in het onderhoud als de maranta.

Al deze mooie planten kan je veilig een plaatsje geven in de babykamer. Veel andere populaire planten zijn iets minder geschikt om vlak bij de wieg of commode te plaatsen. Hier is immers kans dat je baby het blad te pakken krijgt. Plaats een monstera, alocasia of drakenbloedboom/dracaena altijd op voldoende afstand of op een hoge plaats. Zo weet je zeker dat de babykamer een veilige plaats is.

Door een van deze groene toppers in de babykamer te plaatsen, ziet deze er direct gezellig uit. Je hoeft het natuurlijk niet bij één soort te houden. De luchtzuiverende werking wordt natuurlijk versterkt met meerdere planten. Met zo’n mooie mini jungle beleeft jouw baby de mooiste dromen.

Lees ook:

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Kamerplanten
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Kamerplanten