/products/product/masterData/media/medium[active="1"][type='1'][not(tags/tag/name= 'video')]

Monstera / Gatenplant

Sommige plantnamen zijn zo vanzelfsprekend. Neem nou deze Gatenplant, wij begrijpen best dat hij deze naam heeft gekregen. In het Latijns noem je deze kamerplant Monstera Deliciosa. Met goede verzorging kun je lang plezier hebben van deze tropische topper.

Overzicht van de Monstera

Planttype: Groene Kamerplant
Grondsoort: Palmen Grond
Bemesten: 1 keer in de 2 weken voeden
Hoogte: 50 cm, 100 cm, 150 cm
Groeiwijze: hangend, opgaand
Blad/loof: groenblijvend, groen, grofbladig, ingesneden
Vochtigheid: matig water geven
Standplaats: lichte standplaats, halfzon

Monstera water geven

De Monstera komt oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika en is dus gewend aan een hoge luchtvochtigheid. Geef deze kamerplant dan ook voldoende water. Houd in eerste instantie twee keer per week water geven. Controleer de kluit van te voren altijd even of hij nog voldoende vochtig is of dat er veel water nodig is.

Monstera voeden

Je Gatenplant heeft mooie groene bladeren en door hem af en toe te voorzien van Pokon Palm Voeding, zal hij mooi groen blad behouden. Misschien vind je het zelfs wel leuk om de bladeren te verfraaien met Pokon Bladglans.

Potgrond voor Monstera

De robuuste Monstera geef je een goede start door hem te planten in Pokon Palmen Grond. Deze potgrond is speciaal voor kamerpalmen en groenblijvende kamerplanten. Ook voor het oppotten of verpotten kun je een speciale palmengrond gebruiken.

Pokon Powerplanten