/products/product/masterData/media/medium[active="1"][type='1'][not(tags/tag/name= 'video')]

Peperomia

Peperomia is er in vele soorten, maten en kleuren. Een grote kans dus dat jij één van de Peperomia soorten al eens bent tegengekomen. Het zijn erg makkelijk te verzorgen kamerplanten wat het perfecte beginnersplanten maakt. Ook zijn het nog eens goede luchtzuiveraars en geven ze een flinke boost aan de sfeer in jouw woonkamer!

Herkomst van de Peperomia

Peperomia, de ideale kamerplant, heeft zijn oorsprong in de tropische regenwouden van Centraal en Zuid-Amerika. Dit veelzijdige geslacht behoort tot de Piperaceae en is nauw verwant aan peper, wat de naam verklaart – 'Peperomia' betekent 'lijkt op pepers'. Met meer dan 1500 soorten, variërend van kruiden en heesters tot klimplanten, is Peperomia vooral bekend om zijn decoratieve bladvormen, -kleuren en -tekeningen. De planten vertonen half-succulente eigenschappen, waardoor ze in staat zijn vocht op te slaan in hun vlezige stengels of bladeren.

Wist je dat… Peperomia in Brazilië gezien wordt als een geluksbrenger? 

Soorten Peperomia

Het assortiment Peperomia is buitengewoon divers, met een overvloed aan bladkleuren en vormen. 

Peperomia Obtusifolia

Een van de meest voorkomende en geliefde Peperomia-soorten is de Peperomia Obtusifolia. Deze plant is gemakkelijk te herkennen aan zijn karakteristieke stompe, ronde en vlezige bladeren. De bladeren hebben een elegante uitstraling en voegen een vleugje groen toe aan elke ruimte. Peperomia Obtusifolia gedijt goed op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. 

Peperomia Argryreia

Deze plant wordt ook wel de watermeloenplant genoemd. De blaadjes hebben wat weg van de schil van een watermeloen. Deze plant houd je mooi door hem voldoende daglicht te geven. Zet deze plant niet te donker, dan verdwijnt dan zal het contrast tussen de twee kleuren bladeren steeds minder scherp worden.

Verzorgingstips voor de Peperomia

  • Peperomia zijn 'easy care' ,die weinig verzorging nodig hebben. Standplaats is bij voorkeur licht, maar niet in de volle zon. Ook hier geldt de regel: 'Hoe bonter het blad, hoe lichter de plant moet staan.' In het voorjaar en de zomer kan Peperomia zowel binnen als buiten staan, mits de temperatuur boven de 12 - 15°C blijft.
  • Vermijd grote temperatuurschommelingen en tocht.
  • Door het vlezige blad heeft de plant niet veel water nodig, eens per week volstaat. 
  • Om de planten lang mooi te houden, is een keer per 4 weken plantenvoeding aan te bevelen.
  • Peperomia kan in het vroege voorjaar worden gesnoeid worden. Haal de uiteinden van scheuten weg, zodat weer nieuwe scheuten zich gaan vormen en de plant een voller aangezicht krijgt. 

Verpotten Peperomia

Peperomia heeft niet vaak behoefte aan verpotten, maar het kan nodig zijn als de wortels te groot worden voor de pot. Kies een pot die iets groter is dan de huidige en gebruik een goed doorlatende potgrond. 

Pokon Powerplanten