Inspiratie
pokon-urban-moestuin
7 feb. 2020

Begin vandaag met jouw Urban Moestuin!

Met februari is het einde van de winter in zicht en mogen we weer langzaam beginnen met het zaaien van de eerste zaadjes. Maar hoe doe je dit als je in een flat woont? Of in de binnenstad zonder een eigen tuin? Vandaag leggen we je uit hoe jij jouw eigen Urban Moestuin begint!

In een vorig artikel hebben we veel mooie ideeën laten zien om jouw eigen Urban Garden te starten. Februari is een uitstekende maand om met een Urban Moestuin te beginnen. De dagen worden weer langer en er is meer licht. Daarnaast ligt jouw Urban Moestuin dicht tegen het huis aan, zodat de moestuin mee kan profiteren van de warmte die uit jouw huis komt. Zo is het in jouw moestuintje net een paar graden warmer dan bij een moestuin in de volle grond.

Hoe begin je?

Een goed begin is het halve werk. Ook voor jouw eigen Urban Moestuin. Daarom is het erg belangrijk om de juiste plek uit te kiezen. Heb je een plekje op het dakterras? Dan kan je beginnen met een moestuinbak. Heb je alleen een balkon tot je beschikking, dan kan een verticale moestuin erg handig zijn.

Zorg dat jouw Urban Garden netjes indeelt en de nodige spulletjes aanschaft. Wanneer je dit hebt gedaan kan een plattegrond je uitstekend verder helpen. Hoe je zo’n plattegrond opstelt, lees je hier. Met een duidelijke plattegrond kan je straks jouw Urban Moestuin goed vullen. Daarnaast kan je ook alvast beginnen met het voorbereiden van de grond, zodat jouw Urban Moestuin helemaal klaar voor is voor de bloeiende maanden.

De eerste zaden

In onze zaaikalender kan je een kijkje nemen, om te zien welke zaadjes nu allemaal geplant kunnen worden. Zo is te zien dat de zaden in februari allemaal binnenshuis geplant moeten worden. Dit geeft je de ruimte om de Urban Moestuin helemaal gereed te maken voordat er straks plantjes in gaan groeien.

Deze maand maak je een vliegende start als je begint met een kruid als peterselie of met groente zoals spinazie, komkommer of tomaten. Begin op tijd met voorzaaien, zodat jouw Urban Moestuin van de zomer vol staat met prachtige plantjes. Hoe je deze zaden het beste kan voorzaaien, lees je hier.

Tips voor een mooie Urban Moestuin

Om het beste uit jouw Urban Moestuin te halen, hebben we nog een paar tips voor je op een rijtje gezet:

  • Sommige planten geven eerst bloemen en daarna pas vruchten. Deze vruchten kan je eten, zoals de tomaat of de komkommer. Daarom is het erg handig om een insectenhotel in de buurt van jouw Urban Moestuin te plaatsen om er zeker van te zijn dat er bestuiving plaatsvindt.
  • Heb je hulp nodig bij het uitzoeken van de zaden die je wil gebruiken, misschien kunnen deze zaadtips jou helpen!
  • Voor grond raden we eerst moestuinmix aan, waarmee je jouw nieuwe moestuin voor 120 dagen voeding geeft.
  • Merk je dat jouw moestuintje het moeilijk heeft? Geef de plantjes dan wat vloeibare voeding of voedingskegels.
Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Moestuin
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Moestuin