Inspiratie
07-02-20

Begin vandaag met jouw Urban Moestuin!

Met februari is het einde van de winter in zicht en mogen we weer langzaam beginnen met het zaaien van de eerste zaadjes. Maar hoe doe je dit als je in een flat woont? Of in de binnenstad zonder een eigen tuin? Vandaag leggen we je uit hoe jij jouw eigen Urban moestuin begint!

In een vorig artikel hebben we verschillende inspiratiebronnen gegeven om jouw eigen Urban Garden te starten. Februari is een mooie maand om met een Urban Moestuin te beginnen. De dagen worden weer langer dus er is meer licht. Daarnaast ligt jouw Urban Moestuin dicht tegen het huis aan zodat de moestuin kan meeprofiteren van de warmte die uit dit huis komt. Zo is het in jouw moestuintje misschien net een paar graden warmer dan bij een moestuin in de volle grond.

Hoe begin je?

Kies eerst een plek om jouw Urban Moestuin te beginnen. Heb je een plekje op het dakterras? Dan kan je beginnen met een moestuinbak. Heb je alleen een balkon tot je beschikking, dan kan een verticale moestuin erg handig zijn.

Zorg dat je begint met jouw Urban Garden door alles netjes in te delen. Wanneer je de spullen hebt aangeschaft, kan een plattegrond je verder helpen. Lees hier hoe je zo’n plattegrond opstelt. Met deze plattegrond kan je straks jouw Urban Moestuin goed vullen. Daarnaast kan je ook alvast beginnen met het voorbereiden van de grond, zodat jouw Urban Moestuin er helemaal klaar voor is.

De eerste zaden

In de zaaikalender is te zien welke zaadjes nu allemaal geplant kunnen worden. Hier zie je dat de zaden in februari allemaal binnenshuis gepland moeten worden. Dit geeft je de ruimte om de Urban Moestuin helemaal gereed te maken voordat er straks plantjes in gaan groeien.

De zaaikalender laat het al zien, het beste begin je deze maand met een kruid als peterselie of met groente zoals spinazie, komkommer of tomaten. Begin lekker op tijd met voorzaaien, zodat jouw Urban Moestuin van de zomer vol staat met mooie plantjes. Hoe je deze zaden het beste kan voorzaaien, lees je hier.

Tips voor een mooie Urban Moestuin

Om het beste uit jouw Urban Moestuin te halen, hebben we nog een paar tips voor je:

  • Sommige planten geven eerst bloemen en daarna pas vruchten die je kunt eten, zoals de tomaat of de komkommer. Daarom is het raadzaam om een insectenhotel in de buurt van jouw Urban Moestuin te plaatsen om er zeker van te zijn dat de bestuiving plaatsvindt.
  • Heb je hulp nodig bij het uitzoeken van de zaden die je wil gebruiken, misschien kunnen deze zaadtips jou helpen!
  • Voor grond raden we eerst moestuinmix aan, waarmee je jouw nieuwe moestuin voor 120 dagen voeding geeft.
  • Merk je dat jouw moestuintje het moeilijk heeft? Geef de plantjes dan wat vloeibare voeding of voedingskegels.

Maak een Account of log in om dit artikel te bewaren

 
Voeg toe aan favorieten
Deel dit met jouw netwerk!
Reacties (0)
Je bent niet ingelogd. Om te kunnen reageren moet je inloggen.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.