Tips
shutterstock_1680667255.jpg
28 sep. 2023

Verticuteren: verticuteerhark versus verticuteermachine

Het is weer de tijd van het jaar: je gazon heeft wat extra liefde nodig. Je hebt gehoord over je gazon verticuteren, het geheime wapen voor een gezonder gazon, maar nu sta je voor de keuze tussen een verticuteerhark of een verticuteermachine. Kan je niet kiezen? Zowel een verticuteerhark of een verticuteermachine kan je voor hetzelfde doel inzetten. Het gaat dus voornamelijk om gebruiksgemak en je persoonlijke voorkeur. Wij duiken in de wereld van het verticuteren om je te helpen bij deze groene beslissing. 

  1. De verticuteerhark in handen
  2. De verticuteermachine in actie
  3. Kiezen tussen de twee verticuteer opties
  4. Na het verticuteren

De verticuteerhark in handen

Een verticuteerhark heeft wel wat weg van een vertrouwde handhark. Dit maakt de verticuteerhark perfect voor degenen die graag 'hands-on' bezig zijn met het gazon. De tanden van de hark verwijderen dood gras, onkruid en mos uit gras. Op deze manier zet je jouw armspieren flink aan het werk. Het kost best wat tijd, waardoor een verticuteerhark vooral handig is voor kleine gazons of plekken in het gazon die extra aandacht nodig hebben. Vergeet na het verticuteren niet om je gras te voorzien van extra voedingsstoffen met Pokon Gazon Revolutie.

De verticuteermachine in actie

De verticuteermachine is een logische keuze als je snel klaar wilt zijn met het onderhoud van je gazon of wanneer je een groot grasveld moet aanpakken. Deze krachtige machine maakt snel werk van het verticuteren. Deze krachtpatser kan lawaaiig zijn en vereist regelmatig onderhoud. Beide zijn bij de verticuteerhark niet het geval. Met messen of tanden gaat de verticuteermachine diep de grond in om mos en onkruid te verwijderen. Vaak heeft deze handige machine ook een opvangbak, waardoor je het losgehaalde mos en onkruid niet hoeft op te rapen.

Kiezen tussen de twee verticuteer opties

Dus, hoe maak je de keuze tussen de handzame verticuteerhark en de krachtige verticuteermachine? Het draait allemaal om jouw behoeften en gazon omvang. Als je een kleinere tuin hebt en graag controle hebt over elk detail, is de handhark de perfecte keuze. Het biedt precisie en hij neemt weinig ruimte in wanneer je hem weer opbergt na de klus. 

Maar wanneer jij een groot gazon onder handen moet nemen, geeft de verticuteermachine je een manier om snel je gazon te verticuteren. Het kost minder spierkracht en als je een luxe versie hebt hoef je aan het einde alleen de opvangbak te legen. Zo ben je een stuk sneller klaar. Het nadeel is dat deze apparaten veel ruimte innemen in je tuinhuisje of schuur. Daarnaast hebben ze regelmatig onderhoud nodig.

Na het verticuteren

Als je gazon veel mos, onkruid of dood gras bevat, kan het zijn dat je grasmat er na het verticuteren troosteloos uitziet. Gebruik dan Pokon Kale Plekken Hersteller om de lege ruimtes op te vullen. Of gebruik Pokon Gazon Revolutie, met daarin een meststof, bodemverbeteraar en graszaden, om je gazon een extra boost te geven. Lees hier meer over waarom je jouw gazon moet bemesten. Heeft je gras grote kale plekken dan kun je het beste je gras bijzaaien

Wil jij weten hoe je jouw gazon goed verticuteert? Lees er hier meer over. 

Lees ook:

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Gazon
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Gazon