Tips
gazon augustus (1737 x 1151 px).png
2 aug. 2023

Gazononderhoud in augustus: een checklist

Augustus is een cruciale maand voor het onderhoud van jouw gazon. Het warme weer en de groeiperiode bieden zowel kansen als uitdagingen. Maar maak je geen zorgen! Met de juiste zorg en aandacht kun je er voor zorgen dat jouw gazon groen en sterk blijft. Wij delen graag een handige checklist met de belangrijkste taken. 

Maai je gazon regelmatig

Het is belangrijk om je gazon regelmatig te maaien, zodat het niet te lang wordt. Een goede maaihoogte is 4 centimeter. Lees hier meer over maaien.

Geef je gazon voldoende water

In de zomer moet je je gazon regelmatig water geven, vooral als het droog is. Geef je gazon ongeveer 2 centimeter water per week. Lees hier meer over sproeien.

Bemest je gazon

In augustus kun je het gazon bemesten met een voeding die veel stikstof (N) bevat. Het gras verliest energie door alle verschillende weersinvloeden, maaien en doordat je het gazon wellicht regelmatig gebruikt. Met Pokon Bio Gazonmest heeft je gazon voorlopig voldoende nieuwe energie!

Verwijder onkruid

Onkruid kan je gazon verzwakken en het er minder mooi uit laten zien. Verwijder onkruid regelmatig met een onkruidsteker of een onkruidverwijderaar zoals Pokon Onkruid Weg!.

Mos verwijderen

Het mos in je gazon wil je graag verwijderen. De kans dat je deze maand last hebt van mos is vrij groot, want het is redelijk warm en het regent veel. Hoe kun je mos verwijderen uit je gazon?

  • Maai het gras een aantal dagen voordat je een mosbestrijder wil gaan strooien.
  • Strooi de mosbestrijder gelijkmatig over je gazon.
  • Loop niet op het gazon en wacht totdat het regent of sproei direct het gras.
  • Binnen een week zal het mos zwart kleuren en afsterven.
  • Na 2 weken verwijder je het mos, door bijvoorbeeld te verticuteren.

Heeft het nou nog niet genoeg geholpen? Behandel het mos dan na een paar weken nogmaals.

Controleer op ziekte en plagen

In de zomer kunnen ziekten en plagen je gazon aantasten. Controleer je gazon regelmatig op tekenen van ziekten en plagen, zoals kale plekken en losliggende zoden. Veelvoorkomende plagen zijn bijvoorbeeld emelten en engerlingen

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Gazon
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Gazon