pokon-problemen-oplossen

Problemen oplossen

Huh? Ineens doet je kamerplant het niet meer zo goed als eerst. Wat is er aan de hand? Misschien is je kamerplant ziek of heeft hij last van een plaag. Tijd om het probleem op te lossen!

Houd je kamerplant gezond

Er zijn een aantal factoren waardoor je plant meer kans heeft op een ziekte of plaag. Dit zijn:

  • Felle zon
  • Warmte
  • Te veel water
  • Tocht
  • Radiatorlucht

Gelukkig kun je dit allemaal beïnvloeden! Je voorkomt zo luizen en spint op de planten. Let er dus onder andere op dat je de kamerplant een goede plek geeft en niet al te veel water krijgt. Daarnaast maak je je kamerplant sterker en gezonder door hem plantenvoeding te geven.

Veel voorkomende insectenplagen

Je kamerplant kan last hebben van een insectenplaag. Met Pokon Bio Insectenspray bestrijd je op een biologische manier de meest voorkomende insectenplagen. Lees meer informatie over het bestrijden van insecten.

Gele of bruine bladeren kamerplant

Krijgt je kamerplant ineens gele of bruine bladeren? Of vallen de bladeren ineens uit? Bedenk dan eens of je plant misschien te weinig of juist te veel zonlicht krijgt. Bekijk daarna eens hoe nat de wortels op dit moment zijn. Misschien geef je onbewust te veel of te weinig water. Controleer ook of je kamerplant last heeft van een insectenplaag en bedenk eens wanneer je de plant voor het laatst voeding hebt gegeven. Als je kamerplant geen last heeft van een plaag, kun je de vergeelde bladeren herstellen met Pokon Groenhersteller.