Inspiratie
hyacint.jpg
19 jan. 2018

Haal de lente in huis met kamerplanten

Het nieuwe jaar is alweer twee weken oud en de kerstboom is als het goed is al deur uit. Nu is het wachten op de lente met haar zon! Wil jij de lente alvast in huis halen? Kies dan voor een vrolijke, kleurrijke kamerplant!

Denk niet alleen aan je woonkamer, maar zet ook eens een plant in de slaapkamer, badkamer of keuken. Zodra jij ‘s ochtends wakker wordt, de lamp aan doet, je tanden poetst en je koffie zet, wordt je direct vrolijk door je nieuwe kamerplant. Beter je dag beginnen kan toch niet?

Orchidee als kamerplant

Orchideeën zijn nog steeds erg geliefde kamerplanten die het hele jaar door bloeien. Ze zijn beschikbaar in alle soorten, maten en kleuren. Wist je dat er zelfs een internationale dag van de orchidee is? Dat zegt genoeg over de populariteit van deze prachtige, kleurrijke kamerplant. De orchidee is een sterke plant en met de juiste verzorging kan hij jarenlang mee gaan doordat er steeds weer nieuwe bloemen aan de plant groeien.

Gebruik de Pokon Orchidee potgrond om de plant heerlijk luchtig te laten groeien en bloeien. Zet de orchidee op een lichte standplaats, het liefst op de vensterbank zodat hij voldoende direct daglicht krijgt (maar kijk uit met de verwarming). Het is belangrijk om de orchidee regelmatig (lauw) water te geven en voor een extra groeispurt, geef je jouw orchidee één keer in de twee weken Pokon Orchidee Voeding.

Vrolijke kamer met blauwe druifjes

De blauwe druifjes zorgen met hun vrolijke trossen mini klokjes voor wat kleur in de kamer tijdens de laatste donkere dagen van de winter. De perfecte manier dus om de lente in huis te halen! Leuk ideetje: zet ze op etagère met een beetje mos er omheen! Houd de potgrond wat vochtig en geef vlak voor de bloei iets minder water. Dankzij deze vrolijke blauwe druifjes is jouw kamer helemaal klaar voor de lente!

Lentegeur in huis met de hyacint

Als je de frisse geur van de hyacint ruikt, weet je dat de lente niet ver weg meer is! Er zijn verschillende kleuren hyacinten, dus kies de kleur uit die het beste bij jouw kamer en interieur past.

Zodra je jouw hyacint in huis hebt staan, gaan de knoppen snel open en kun jij volop van de hyacint genieten. Laat de potkluit niet uitdrogen, de grond mag altijd licht vochtig zijn. Een temperatuur van 16 tot 18 graden is het meest ideaal voor de hyacint. Op deze manier groeien de bollen niet te snel uit en kun je zo lang mogelijk genieten van de vrolijke bloemen die uit de bol groeien.

Afbeelding: mooiwatplantendoen.nl
 

De cyclaam als kamerplant

De cyclaam is een bloeiende kamerplant die het hele jaar door bloeit. Het is leuk om de cyclaam in potjes van verschillende maten bij elkaar te zetten en in elk potje een andere kleur cyclaam te planten.

Eén keer in de twee weken bemesten en regelmatig water geven, laat jouw cyclamen prachtig bloeien.

Positieve bromelia kamerplant

De kleuren van de bromelia geven je direct een lentegevoel! De bromelia bestaat uit een kokertje van gekleurde bladeren en wordt daarom ook wel eens ‘kokerplant’ genoemd. De plant verbruikt weinig water, één keer per week water geven is meer dan voldoende. Omdat de plant water opslaat in de bloem, is het ook belangrijk om de kelk af en toe water te geven.

Afbeelding: mooiwatplantendoen.nl

Omdat de bromelia veel voeding uit vochtige lucht haalt, kun je deze plant zelfs in de badkamer zetten. Qua voeding kun je het beste Pokon Bloeiende Planten voeding gebruiken, die je in de zomertijd één keer per week toe kunt dienen aan jouw Bromelia.

Lees ook:

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Kamerplanten
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Kamerplanten