/products/product/masterData/media/medium[active="1"][type='1'][not(tags/tag/name= 'video')]

Cyclaam

De Cyclaam, Latijns Cyclamen persicum, is een vrolijke kamerplant waar je het hele jaar plezier van kunt hebben. In de natuur vind je de Cyclaam terug in Klein-Azië en in het Middellandse Zeegebied. Deze bloeiende kamerplant is dus gewend aan vochtige omstandigheden.

Cyclaam kenmerken

Planttype: Bloeiende kamerplant
Grondsoort: Kamerplanten Potgrond
Bemesten: 1 keer in de 2 weken bloeiende kamerplanten voeding
Bloem: lila, paars, roze, rood, wit
Bloeitijd: januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november, december
Hoogte: 15 cm, 20 cm, 30 cm, 40 cm
Groeiwijze: bossig
Blad/loof: groenblijvend, groen, gemarmerd
Vochtigheid: regelmatig water geven
Standplaats: lichte standplaats maar geen zon, halfzon
Winterhardheid: slecht (-6,6 tot -1,2°C), USDA zone 9

Over de Cyclaam

De Cyclaam is een knolplantje en maakt deel uit van de sleutelbloemfamilie. Het is een bloeiende kamerplant die tot 30 centimeter hoog kan worden. Het blad van de Cyclaam is hartvormig en de bloemstengels zijn hol. De Cyclaam heeft witte of paarsroze bloemen, die dicht bij elkaar bloeien en heerlijke geuren afgeven.

Standplaats van de Cyclaam

Plaats de Cyclaam op een lichte plek, maar niet in het directe zonlicht. Kies voor een plek in de buurt van het raam, waar genoeg licht komt. In de rustperiode (wintermaanden) mag de Cyclaam op een iets donkerdere plek staan.

Cyclaam potgrond

Een goede potgrond geeft de Cyclaam de juiste start en zorgt voor een gezonde, mooie plant. Gebruik basis kamerplanten potgrond. Deze potgrond is geschikt voor zowel groene als bloeiende kamerplanten. Kamerplanten staan binnen niet in hun natuurlijke omgeving en hebben dus een extra goede voedingsbodem nodig. Door de TerraCottem droogt deze grond iets minder snel uit. Daarnaast zit er meteen genoeg voeding in voor circa 60 dagen. Ververs de potgrond ieder jaar in het voorjaar.

Cyclaam voeding

Geef de Cyclaam eens in de twee weken bloeiende planten voeding. Deze voeding zorgt voor nog mooiere bloemen met een intensere kleur. De voeding bevat essentiële voedingselementen waardoor jouw Cyclaam mooi blijft.

De Cyclaam water geven

Zorg ervoor dat de kluit van de Cyclaam altijd vochtig blijft. Dit kun je het beste doen door een schoteltje onder de pot te vullen met water. In de wintermaanden kun je dit iets verminderen. Zorg daarnaast voor een matige tot hoge luchtvochtigheid in je kamer.

Cyclaam snoeien

Je kunt de Cyclaam snoeien door regelmatig de uitgebloeide bloemen weg te halen met de hand. Haal gerust de hele stengel weg. Zo maak je weer plek voor nieuwe bloemen.

Cyclaam voor een goede luchtvochtigheid

Is de luchtvochtigheid in je woning uit balans? Met een Cyclaam verbeter je de luchtvochtigheid op natuurlijke wijze. Hoe droger de lucht bij jou thuis, hoe meer de plant gaat ‘zweten’. Klachten zoals droge ogen worden zo vermeden, ideaal!

Pokon Powerplanten