pokon-bio-insectenspray

Problemen oplossen

Het hebben van een tuin vol planten geeft veel plezier en vergroot je woongenot. Soms kunnen er echter ook problemen ontstaan. Zo reken je af met deze veelvoorkomende problemen.

Tuinprobleem: Help, de bladeren van mijn rododendron verbranden

Waarschijnlijk heb je de plant met koe- of kippenmest gevoed, hier zit veel kalk in. Graaf de grond rondom de plant uit en vul aan met speciale zure grond.

Tuinprobleem: Help, het gaat vriezen en ik heb mediterrane planten

In de winterperiode gaan mediterrane planten in een kuip naar zolder of in een schuurtje. Als jouw plant in de volle grond staat kun je hem beschermen met vliesdoek, jute, rietmatten of matten van wilgentenen. Ook turfstrooisel is ideaal voor het beschermen van planten tegen vorst.

Tuinprobleem: Help, ik heb last van een luizenplaag

Steek knoflooktenen in de grond bij gevoelige planten, hier houden deze plaagbeesten niet van. Bestrijd bij een al gevestigde plaag de luizen met een biologische spray.

Tuinprobleem: Help, mijn hortensia geeft geen bloemen meer

Veel hortensia’s bloeien alleen op oud hout, dat betekent dat er geen bloemen aan nieuwe takken worden gevormd. Snoei daarom niet alle takken terug zodat er nog voldoende bloemen aan oudere takken kunnen groeien.

Tuinprobleem: Help, mijn hortensia is niet meer blauw.

Hortensia’s die van nature blauw zijn hebben na verloop van tijd de neiging om te gaan verkleuren. Met Pokon Hortensia Blauwmaker kun je deze in aanleg blauwe soorten weer hun oorspronkelijke kleur teruggeven.

Tuinprobleem: Help, mijn buxus krijgt gele randen aan de bladeren

Jouw buxusplanten laten op deze manier weten dat er een tekort is aan kalk. Bemesten met kalkrijke voeding zal dit probleem spoedig verhelpen. Ook helpt Pokon Buxus Groen gele bladeren herstellen.

Tuinprobleem: Help, ik zie schimmelpluis op mijn planten

Last van witgrijze stippen? De kans is groot dat je hier te maken hebt met echte meeldauw. Voorkomen doe je door de plant in optimale conditie te houden met de juiste grond, voeding en voldoende water geven. Verder de aangetaste delen zo veel mogelijk verwijderen.

Heb je geen tuinplanten probleem, maar een gazonprobleem of een probleem met je kamerplanten? Klik hier voor tips over het herstellen van je gazon of lees meer over probleemoplossers in het algemeen.