Nieuws
een-bloementuin-aanleggen-pokon
6 mrt. 2020

Een bloementuin beginnen

Het voorjaar staat weer voor de deur en er is een grote kans dat jij binnenkort meer tijd in de tuin doorbrengt. Geniet dit jaar van de prachtige kleuren en geuren van je eigen bloementuin. Een leeg stukje tuin of een grote plantenbak is al voldoende om te starten. Om jou op weg te helpen met je bloementuin hebben wij alvast de belangrijkste dingen op een rijtje gezet.

 

Wat heb je nodig?

Voor je kunt beginnen met zaaien moet je eerst weten welke bloemen jij mooi vindt. Kijk ook goed of de bloemen in jouw tuin passen; zon, wind en regen hebben namelijk veel invloed op bloemen en planten. Moeite met kiezen? Wij geven je graag inspiratie en informatie. Lees deze blog over de verschillende prachtige en kleurrijke bloemen die je in een bloementuin kunt planten.

Nu jij de prachtigste bloemen hebt uitgekozen kun je door naar de volgende stap; de benodigde spullen. Begin met het uitzoeken van een goede grond, zo heb je de beste basis voor sterke en gezonde bloemen. Als je voldoende grond hebt liggen in de tuin dan kun je Pokon Siertuincompost toevoegen voor extra voedingswaarde. Wanneer je extra grond nodig hebt ga dan voor de Pokon Aanplantgrond, hier zitten gelijk alle voedingsstoffen voor de bloemen in. Met beide soorten grond hebben jouw toekomstige bloemen direct een goede start.

Goed gereedschap is het halve werk en maakt het werken in jouw bloementuin nog leuker. Schaf handschoenen aan, een schop of schepje en een gieter.

Voor de mooiste en gezondste bloemen is voeding erg belangrijk. De voeding die je in de (nieuwe) grond hebt zitten, raakt een keer op dus het is verstandig om hier op voorbereid te zijn. Gebruik hiervoor de Pokon Tuinmest.

 

Waar moet je op letten?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten wanneer je een bloementuin aanlegt. Alle bloemen hebben water en licht nodig om te groeien. Om ervoor te zorgen dat iedere bloem genoeg licht krijgt is het slim om de bloemen van groot naar klein neer te zetten. Zet de bloemen die hoger worden achteraan en werk steeds naar kleinere bloemen. Om je hiermee te helpen hebben wij een tabel waarin je precies kunt zien hoe hoog elke bloemsoort wordt.

 

Naast het geven van voeding aan de nieuwe bloemen moet de grond ook zorgen voor de afwatering. Voorkom dat de bloemen te veel of te weinig water hebben. Let goed op de grondsoort waarop jouw bloementuin staat. Water loopt sneller weg op een zandgrond en langzamer op een kleigrond. Zo zul je op zandgrond eerder water aan je bloemen moeten geven dan op kleigrond.

Merk je dat de grond snel droog wordt na het water geven? Gebruik Pokon Waterproof Aanplantgrond om de grond te verbeteren zodat deze water langer vast houdt. Blijft de grond heel nat na het water geven? Dan geef je waarschijnlijk teveel water en is het verstandig even een paar dagen te wachten.

 

Tips

  • Kies bloemen die op een verschillende momenten bloeien om zo lang mogelijk plezier te hebben van jouw bloementuin.
  • Begin niet te groot. Een bloementuin kost wat tijd, zeker wanneer je net begint. Je kunt een bloementuin beter uitbreiden dan kleiner maken, dus begin met een klein stukje.
  • Om jouw bloemen te beschermen tegen Insecten zoals bladluizen, schildluizen, dopluizen, spintmijten en wi­tte vliegen, kun je de Bio Tegen Insecten Concentraat Polysect gebruiken. Zo houd je de ongewenste diertjes weg en voed je gelijk jouw bloementuin.
  • Gebruik bodembedekkers tussen de bloemen om onkruid te voorkomen. Met de bodembedekkers van Pokon voorkom je onkruid en ziet jouw bloementuin er frisser en verzorgd uit.
Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Border
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Border