Inspiratie
shutterstock-1887522493
9 mrt. 2022

Plantentafels: Tover jouw huis om tot een urban jungle

Planten, planten en nog eens planten. Ons motto luidt dan ook: “Je hebt nooit genoeg planten in huis”. Deze groene vrienden zorgen naast een groene tint, ook voor een exotische sfeer in huis. Een plantentafel of plantenkast geeft al de nodige dosis Vitamine P(lant). Maar waar begin je? Wij geven jou graag een aantal inspiratietips!
 

Down to earth

Alle tafels verzamelen

Muurbloempjes en hangplanten

Down to earth

Groot of klein, het maakt niet uit. Zolang ze een fijne pot hebben waarin ze kunnen aarden zijn ze tevreden. Zo’n groepje planten bij elkaar doet veel voor de ruimte. Het fleurt jouw kamer op en vult een loze ruimte waar bijvoorbeeld nét geen meubel past. Nog een voordeel: des te lager bij de grond, des te meer ruimte ze hebben om de hoogte in te schieten!

Vind je het geen prettig idee om de potten direct op je vloer neer te zetten? Dit los je op door een laag “podium” te creëren. Denk hier aan een stuk hout of metalen vloerplaat. Zo voorkom je direct contact met de vloer en geef jij jouw planten letterlijk een podium om op te shinen!

Top 3 planten:

Pokon Kentiapalm
Pokon Bananenplant
Pokon Vioolbladplant
 

Alle tafels verzamelen

Door alle planten op één plek neer te zetten in huis creëer je rust, maar maak je wel een enorm gezellig en groen statement. Een enkele salontafel is al genoeg, maar een aantal kleine bijzettafeltjes in verschillende hoogtes geeft het geheel iets meer diepte en contrast.

Struin de Kringloop af naar verschillende bijzettafels. Het prijsje is klein, maar het plezier groot. Verf ze bijvoorbeeld in een kleur naar keuze om ze een persoonlijke touch mee te geven. Ga je voor een opvallende kleur? Of liever voor een kleur in dezelfde tint als de muur? The choice is yours!

Top 3 planten:

Pokon Cowboycactus
Calathea
Sanseveria

Muurbloempjes en hangplanten

Werk jij liever de hoogte in? Dan zijn wandplanken, wandkasten of hangplanten wellicht een optie voor jou. In plaats van een statisch schilderij of een kast vol prullaria, heb jij nu een levendige groene plantenwand als muurdecoratie. Super gaaf! En bij deze is het zeker geen gevalletje “óf/óf ”, maar “én/én”. De planten zijn hier échte accessoires, je kunt hier dus ook helemaal los gaan met leuke plantenpotjes!

Top 3 planten:

Philodendron
Erwtenplant
Rhipsalis

Hebben wij jou kunnen overtuigen om meer groen toe te voegen aan jouw interieur? Of heb jij nog leuke tips om te delen? Laat het ons weten in de comments! 
 

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Plant in pot
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Plant in pot