Inspiratie
23-09-20

Bloembollen planten in de herfst

Ook in het vroege voorjaar kun je al genieten van veel kleur in de tuin. Zolang het niet vriest, kun je nu gewoon nog bloembollen planten. Wanneer het voorjaar begint heb je meteen een prachtige tuin. Ontdek hoe je het beste bloempollen kunt planten in de herfst.

Welke bloembollen planten in de herfst

Plant voordat de winter begint voorjaarsbloeiende planten in de tuin, zoals: narcissen, krokussen, tulpen, hyacinten of blauwe druifjes. Je kunt de bloembollen planten tot het einde van het jaar, zolang het nog niet vriest. In februari zul je de eerste bollen al zien bloeien. Plant je bloembollen in groepjes bij elkaar in de border, tussen het gazon of in een leuke bloembak op je balkon. Om leuke kleurcombinaties te maken, plant je verschillende soorten bloembollen vlak bij elkaar.

Hoe plant je bloembollen in de tuin?

Wanneer je in de herfst bloembollen wil gaan planten, kun je het beste de volgende stappen volgen:

  1. Maak de aarde een beetje los en graaf een gat voor de bloembol. De diepte hangt af van de grote van de bol. Maak het gat drie keer zo diep als de hoogte van de bloembol.
  2. Plant de bloembol met de punt omhoog en de wortelkrans naar beneden.
  3. Dek de bloembollen af met Pokon Turfstrooisel (gemiddeld 10 centimeter), zodat ze goed de winter doorkomen.
  4. Geef de bollen na het planten water en laat ze dan een paar maanden met rust.
  5. Wacht tot het voorjaar begint en geniet van de mooie kleuren in jouw tuin.

Wanneer bloeien de bollen?

Je zult de eerst bloembollen eind januari / begin februari al zien bloeien. Sneeuwklokjes beginnen bijvoorbeeld al in januari en krokussen vlak daarna in februari. De voorjaarsbollen zullen nog tot en met mei beginnen met bloeien. Zo zijn tulpen en narcissen in april aan de beurt. Kortom: als je genoeg combineert, kun je het hele voorjaar genieten van nieuwe vrolijke kleuren in jouw tuin.

Maak een Account of log in om dit artikel te bewaren

 
Voeg toe aan favorieten
Deel dit met jouw netwerk!
Reacties (0)
Je bent niet ingelogd. Om te kunnen reageren moet je inloggen.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.