Grond verbeteren

Je geniet dagelijks van je vaste planten en je wilt ze nog lang kunnen bewonderen. Als je minimaal 1 keer per jaar de grond verbetert waarin ze staan, zullen je planten je keer op keer belonen met frisgroen blad en fleurige bloemen. Je kunt een bodemverbeteraar ook gebruiken bij de aanleg van een nieuwe tuin, zodat de planten direct in een rijke grond wortels ontwikkelen.

 

Waarom je grond verbeteren?

Geen idee waarom je jouw grond zou moeten verbeteren? Wij geven je 4 goede argumenten:

  • De grond wordt luchtiger, waardoor wortels beter kunnen ontwikkelen;
  • De hoeveelheid humus, organische stof, wordt verhoogd;
  • Vocht wordt beter vastgehouden, waardoor planten minder snel water nodig hebben.
  • Je planten zijn zo gezonder en meer weerbaar tegen ziektes en plagen.

Grond verbeteren met tuincompost

Met behulp van tuincompost kun je de bodem in je border verbeteren. Compost verbetert de structuur, maar kan ook worden gebruikt voor het ophogen van de bodem. Doordat compost zorgt voor meer organische stof in de grond kunnen de wortels van de planten zich beter ontwikkelen. Daarnaast bevat Pokon Bio Bemeste Tuincompost plantenvoeding. Verbeter de grond in de border in het voorjaar om optimaal van jouw planten te kunnen genieten.

Grond verbeteren met kalk

Je kunt de grond ook verbeteren met kalk. Echte kalkliefhebbers zijn planten zoals buxus, vlinderstruik, lavendel, clematis, blauwe regen en seringen. Deze kalkminnende planten vragen juist om een kalkrijk bodem, dit is grond met een pH-waarde hoger dan 7.

Door in het voor- of najaar kalk te strooien in de tuin verbeter je de bodemstructuur en wordt verzuring van de grond tegengegaan. Zo kunnen planten de voedingsstoffen beter opnemen, beter ontwikkelen en daardoor uitbundiger bloeien. Daarnaast gaat kalk mosvorming tegen, dus ook ideaal te gebruiken voor bekalken van het gazon.

Grond verbeteren met gedroogde mestkorrels

Na de winter is de grond in je tuin niet meer zo luchtig. Door Pokon Gedroogde Mestkorrels te strooien in het voorjaar geef je de bodem een echte oppepper. Het verbetert je grond door het hoge gehalte organische stof en maakt het hierdoor weer een luchtig geheel. Dit product is 100% natuurlijk en is een prima basic bodemverbeteraar voor de tuin. De ideale momenten voor het toepassen van de korrels zijn in het voorjaar, voor het luchtig maken van de bodemstructuur, en in het najaar om de bodem meer weerstand te geven tegen vorst.

Grond verbeteren met tuinturf

In tegenstelling tot kalkminnende planten, hebben zuurminnende planten behoefte aan een zure bodem. Denk hierbij aan planten als rododendrons, hortensia's, azalea's, esdoorns en ilex. Met behulp van Pokon Tuinturf kun je de grond voor deze zuurminnende planten verbeteren. Gebruik in alle andere gevallen een goede compost. Dit is duurzamer en bevat voeding wat een beter resultaat geeft.

  • Uitsluitend voor zuurminnende planten
  • Voor een meer zure grond
  • Bevat geen voeding

Dit heb je nodig:

 

38c87dde-703b-402a-8945-3d0719cf1882,28327322-40f0-489f-b6b7-5504c25c2df5,afc55365-591d-4d1b-b66f-e8e9fb643754,e5b44f1f-2d35-4379-98b2-1e7e38d9107c