pokon-grond-verbeteren

Grond verbeteren

Je geniet dagelijks van je vaste planten en je wilt ze nog lang kunnen bewonderen. Als je minimaal 1 keer per jaar de grond verbetert waarin ze staan, zullen je planten je keer op keer belonen met frisgroen blad en fleurige bloemen. Je kunt een bodemverbeteraar ook gebruiken bij de aanleg van een nieuwe tuin, zodat de planten direct in een rijke grond wortels ontwikkelen.

Waarom je grond verbeteren?

Geen idee waarom je jouw grond zou moeten verbeteren? Wij geven je 4 goede argumenten:

  • De grond wordt luchtiger, waardoor wortels beter kunnen ontwikkelen;
  • De hoeveelheid humus, organische stof, wordt verhoogd;
  • Vocht wordt beter vastgehouden, waardoor planten minder snel water nodig hebben.
  • Je planten zijn zo gezonder en meer weerbaar tegen ziektes en plagen.

Grond verbeteren met tuinturf

Pokon Tuinturf verhoogt de hoeveelheid organische stof in de grond en verbetert zo de grond. Hierdoor wordt de grond luchtiger en kunnen de wortels van jouw planten zich beter ontwikkelen. Tuinturf is van naturen vrij zuur, en is daarom goed te gebruiken op kleigronden en bij planten die om een zure grond vragen. Neem bijvoorbeeld de populaire planten heide, rododendron en hortensia. Deze planten houden van zure grond. Dit betekent dat de planten het liefste gedijen in grond met een lage PH-waarde. Wanneer je bodem te alkalisch is, dus te veel kalk bevat, zullen deze zuurminnende planten de voedingsstoffen uit de bodem niet goed kunnen opnemen. De kwaliteit van je kostbare planten gaat dan snel achteruit.

Tuinturf in het kort:

  • 100% natuurlijk
  • Voor een meer zure grond
  • Bevat geen voeding

Grond verbeteren met kalk

Naast tuinturf, kun je de grond verbeteren met kalk. In tegenstelling tot zuurminnende planten zoals heide, rododendron en hortensia zijn er ook veel kalkminnende planten. Echte kalkliefhebbers zijn bijvoorbeeld buxus, vlinderstruik, lavendel, clematis, blauwe regen en seringen. Zij vragen om een kalkrijke bodem, dit is grond met een PH-waarde hoger dan 7.

Door in het voor- of najaar kalk te strooien in de tuin verbeter je de bodemstructuur en wordt verzuring van de grond tegengegaan. Zo kunnen planten de voedingsstoffen beter opnemen, beter ontwikkelen en daardoor uitbundiger bloeien. Daarnaast gaat kalk mosvorming tegen, dus ook ideaal te gebruiken voor bekalken van het gazon.

Grond verbeteren met turfstrooisel

Pokon Turfstrooisel heeft grotendeels dezelfde eigenschappen als tuinturf. Het is alleen wat grover, waardoor de grond nog luchtiger wordt dan bij gebruik van tuinturf. Door de grove structuur is turfstrooisel ook heel goed te gebruiken om in de winter bloembollen en planten te beschermen tegen strenge vorst.

Grond verbeteren met siertuincompost

Pokon Siertuincompost is een mengsel van onder andere tuinturf, naaldhoutschors en organische meststoffen. Het is door de toevoeging van meststoffen dus rijker dan tuinturf of turfstrooisel. Deze compost is 100% organisch, waardoor de grond luchtig is en water beter wordt vastgehouden. Ideaal om de structuur van de grond in de tuin te verbeteren!

Grond verbeteren met gedroogde mestkorrels

Na de winter is de grond in je tuin niet meer zo luchtig. Door Pokon Gedroogde Mestkorrels te strooien in het voorjaar geef je de bodem een echte oppepper. Het verbetert je grond door het hoge gehalte organische stof en maakt het hierdoor weer een luchtig geheel. Dit product is 100% natuurlijk en is een prima basic bodemverbeteraar voor de tuin. De ideale momenten voor het toepassen van de korrels zijn in het voorjaar, voor het luchtig maken van de bodemstructuur, en in het najaar om de bodem meer weerstand te geven tegen vorst.