Inspiratie
Bloembollen lasagne.png
14 sep. 2023

DIY: Kleurrijke Bloembollenlasagne in pot

Ken jij de bloembollenlasagne al? Met een bloembollenlasagne in pot kun je direct in het voorjaar maanden lang genieten van heel veel mooie bloemen. Deze pot past op ieder terras en balkon en sta ook super leuk bij de voordeur. Je kunt hem alleen maken, maar het is ook leuk om het samen met vriendinnen, buren, familie of klasgenoten te maken. In dit artikel lees je alles over het maken van een bloembollenlasagne. 

Wat is een bloembollenlasagne?

Een bloembollenlasagne is geen traditionele lasagne die je op je bord vindt, maar eerder een culinaire aanpak van tuinieren. Het is een methode waarbij verschillende soorten bloembollen in lagen worden geplant, waardoor je maanden lang kan genieten van bloembollen die laag voor laag uitkomen.  

Hoe maak je een bloembollenlasagne?

Een bloembollenlasagne die bloeit in het voorjaar kun je het beste maken in september of oktober, maar in principe kun je de bollen planten tot dat het gaat vriezen. 

Benodigdheden

 • Bloembollen: kies voor een assortiment bloembollen die op verschillende tijdstippen bloeien om een langdurige bloei te garanderen. Denk aan tulpen, narcissen, krokussen en hyacinten.
 • Pot: kies een pot die diep genoeg is om meerdere lagen bloembollen te planten. Zorg dat deze pot is voorzien van gaten zodat overtollig water gemakkelijk weg kan lopen. 
 • Bio Terras & Balkon Potgrond: deze potgrond kan goed water opnemen en afvoeren en bevat tevens essentiële voedingstoffen.
 • Hydrokorrels: voor een goede waterhuishouding in de pot.

Stappenplan

 1. Vul de bodem van de pot met een laagje hydrokorrels.
 2. Voeg een laagje potgrond toe, bijvoorbeeld Pokon Bio Terras & Balkon Potgrond.
 3. Plaats op de onderste laag bloembollen die het laatste gaan bloeien, bijvoorbeeld tulpen. Plaats de bloembollen met het puntje om hoog.
 4. Voeg een laag potgrond toe.
 5. Plant nu de bloembollen, die later eerder gaan bloeien dan tulpen, bijvoorbeeld narcissen of hyacinten. 
 6. Voeg weer een laag potgrond toe.
 7. Plant als laatste bloembollen die het eerst bloeien, bijvoorbeeld krokussen. Plant niet verder dan zo'n 3-5 cm tot aan de rand zodat je de pot gemakkelijk water kan geven.
 8. Geef de pot goed water na het plaatsen van de bloembollen.
 9. Zet de pot op een zonnige plek in je tuin of op je balkon.

Tip: geen zin om tegen een lege pot aan te kijken? Je kunt bovenop ook nog een wintergroene plant aanplanten zoals purperkolkje.

Hoe verzorg je een bloembollenlasagne?

Zorg dat de grond niet uitdroogt. Geef je bloembollenlasagne regelmatig water. Wordt er vrieskou verwacht? Verplaats de pot dan even naar de schuur of ze de pot binnen.

Lees ook: Bloembollen planten in de herfst

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Plant in pot
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Plant in pot