Tipskamerhortensia
18-01-18

Droge lucht in huis voorkomen

Heb je last van hoofdpijn, droge ogen, een droge huid en lusteloosheid? Dan zou het zomaar kunnen dat de luchtvochtigheid in huis niet goed is. Een gezond binnenklimaat heeft een relatieve luchtvochtigheid tussen de 40 en 60%. Hoe je dit oplost? Met een kamerhortensia!

Droge lucht

In de winter is het goed ventileren van de woning niet altijd voldoende. Buiten is de lucht vaak ook droger dan tijdens de rest van het jaar. Gelukkig kun je de luchtvochtigheid in huis eenvoudig verbeteren. Je verhoogt de luchtvochtigheid met kamerhortensia’s!

Kamerhortensia

Je klachten nemen af en je voelt je prettiger in huis met een kamerhortensia. Een kamerhortensia is meer dan een mooie plant vol bloemen. Onderzoekers van Fytagoras Plant Science uit Leiden tonen aan dat de plant een gezond binnenklimaat bevordert.

Onderzoek naar kamerhortensia

Het onderzoek van Fytagoras toont de positieve invloed van kamerhortensia op het binnenklimaat aan. Professor dr. Bert van Duijn: “De hortensia zuigt via de wortels water op en transporteert het naar de bloemen en het groene blad. Daar vindt vervolgens verdamping plaats: via huidmondjes in het blad wordt het vocht weer afgestaan aan de lucht.” Uit de testen blijkt dat er geen andere kamerplant is die zo goed verdampt en daarmee zo’n positieve bijdrage levert aan de luchtvochtigheid in huis. Berekend is dat 9 kamerhortensia’s in 4 uur een slechte luchtvochtigheid van 30% verhogen naar een gezond niveau (40%). Van Duijn: “Voor een gezond binnenklimaat is een hogere luchtvochtigheid aan te bevelen. Ten minste 2 kamerhortensia’s per woonruimte helpen daarbij maar hoe meer hortensia’s hoe beter de relatieve luchtvochtigheid.”

Kamerhortensia water geven

Geef 2 à 3 keer per week water aan je kamerhortensia. De botanische naam Hydrangea verwijst ook naar het drinkgedrag van de plant: Hydro betekent water!

Bron: hydrangeaworld.com

Lees ook: 7 stylingstips voor je kamerhortensia


kamerplanten-cta


Maak een Account of log in om dit artikel te bewaren

 
Voeg toe aan favorieten
Deel dit met jouw netwerk!
Reacties (1)
Je bent niet ingelogd. Om te kunnen reageren moet je inloggen.

Ryan van Rossum | 18-01-18

mijnpokon_wit_groen
Super tof, ga ik zeker proberen. Ik heb lenzen en dus snel last van droge ogen hopen dat dit helpt!
nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.