Tips
kamerhortensia
18 jan. 2018

Droge lucht in huis voorkomen

Heb je last van hoofdpijn, droge ogen, een droge huid en lusteloosheid? Dan zou het zomaar kunnen dat de luchtvochtigheid in huis niet goed is. Een gezond binnenklimaat heeft een relatieve luchtvochtigheid tussen de 40 en 60%. Hoe je dit oplost? Met een kamerhortensia!

Droge lucht

In de winter is het goed ventileren van de woning niet altijd voldoende. Buiten is de lucht vaak ook droger dan tijdens de rest van het jaar. Gelukkig kun je de luchtvochtigheid in huis eenvoudig verbeteren. Je verhoogt de luchtvochtigheid met kamerhortensia’s!

Kamerhortensia

Je klachten nemen af en je voelt je prettiger in huis met een kamerhortensia. Een kamerhortensia is meer dan een mooie plant vol bloemen. Onderzoekers van Fytagoras Plant Science uit Leiden tonen aan dat de plant een gezond binnenklimaat bevordert.

Onderzoek naar kamerhortensia

Het onderzoek van Fytagoras toont de positieve invloed van kamerhortensia op het binnenklimaat aan. Professor dr. Bert van Duijn: “De hortensia zuigt via de wortels water op en transporteert het naar de bloemen en het groene blad. Daar vindt vervolgens verdamping plaats: via huidmondjes in het blad wordt het vocht weer afgestaan aan de lucht.” Uit de testen blijkt dat er geen andere kamerplant is die zo goed verdampt en daarmee zo’n positieve bijdrage levert aan de luchtvochtigheid in huis. Berekend is dat 9 kamerhortensia’s in 4 uur een slechte luchtvochtigheid van 30% verhogen naar een gezond niveau (40%). Van Duijn: “Voor een gezond binnenklimaat is een hogere luchtvochtigheid aan te bevelen. Ten minste 2 kamerhortensia’s per woonruimte helpen daarbij maar hoe meer hortensia’s hoe beter de relatieve luchtvochtigheid.”

Kamerhortensia water geven

Geef 2 à 3 keer per week water aan je kamerhortensia. De botanische naam Hydrangea verwijst ook naar het drinkgedrag van de plant: Hydro betekent water!

Bron: hydrangeaworld.com

Lees ook: 7 stylingstips voor je kamerhortensia


kamerplanten-cta


Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Kamerplanten

Pokon Powerplanten

Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Kamerplanten