Potgrond kiezen

Je hebt een nieuwe blikvanger voor in huis gekocht of je wilt je groene huismaatje verpotten. Hoe kies je de juiste potgrond? Voor kamerplanten heb je de keuze uit verschillende soorten potgrond. Welke potgrond past het beste bij jouw plant? Ontdek het hier! Reken met de Potgrond Calculator uit hoeveel je nodig hebt.

Kamerplanten potgrond kiezen

Hoe kies je grond voor je kamerplant? Een aantal kamerplanten hebben heel specifieke eisen. Zo staan orchideeën graag in een heel luchtige potgrond en cactussen staan graag in een zanderige potgrond. Daarom hebben wij een aantal specifieke potgrondsoorten ontwikkeld voor kamerplanten:

Heb je een ander soort plant dan hierboven staat vermeld? Kijk dan eens in de onze Plantengids en vindt jouw kamerplant en het bijbehorende potgrondadvies. Je kunt ook altijd een basis kamerplantengrond gebruiken om je kamerplanten in op te potten.

mijnpokon_wit

Maak een Mijn Pokon account aan

Ontvang tips op basis van jouw interesses
nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.