Tips
Ereprijs.jpg
20 dec. 2023

Ereprijs in het gazon

Ereprijs is een steeds vaker voorkomend onkruid in gazons. Wellicht zag je het in eerste instantie niet als een probleem, omdat dit plantje met zijn kleine bloemetjes er leuk uitziet. Maar hij kan zich heel snel verspreiden over je hele gazon, wat het lastig maakt om hem onder controle te houden. In dit blog ontdek je hoe je ereprijs in je gazon kunt aanpakken.

Wat is ereprijs?

Ereprijs, ook bekend als Veronica, is een plant met kleine bloemetjes in blauw, paars of wit. Het is een kruipplant en kan zich snel verspreiden. Voor je het weet overwoekert het je gehele gazon, waardoor het gaat concurreren met je gras voor voedingstoffen, water en ruimte. Dit kan je gras verzwakken en zorgen dat het minder goed groeit. 

Hoe verwijder je ereprijs?

Het is belangrijk om ereprijs regelmatig weg te halen om te voorkomen dat hij zich uitbreidt. Dit kun je op verschillende manieren doen:

  • Met de hand verwijderen: Trek de plant met wortel en al uit de grond. Dit helpt om te voorkomen dat hij opnieuw groeit.
  • Onkruidstekers: er zijn speciale gereedschappen om onkruid zoals ereprijs voorzichtig weg te halen zonder dat het gras wordt beschadigd. 
  • Pokon Onkruid Weg!: Dit is een onkruidbestrijder in korrelvorm dat speciaal is gemaakt om onkruid in gazons aan te pakken. Volg de instructies op de verpakking om het te gebruiken.

Hoe voorkom je dat ereprijs terugkomt?

Onkruid kun je voorkomen door je gazon in topconditie te houden. Wanneer jouw gazon sterk en gezond is, is je gazon weerbaarder tegen invloeden van buitenaf. Houd je gazon gezond door:

  • Bemesten: Voed je gazon 3 keer per jaar: voorjaar, zomer en najaar. Zo zorg je dat jouw gazon voorzien is van voldoende voedingstoffen. 
  • Zaaien: Vind je een kale plek in je gazon? Vul deze plek dan op door hem opnieuw in te zaaien met Pokon Graszaad Herstel of Pokon Kale Plekken Hersteller. Zo voorkom je dat een onkruidzaadje zich kan kiemen op deze lege plek.
  • Maaien: Maai je gazon regelmatig zodat jouw gazon sterk blijft. Maai je gazon niet te kort, houd een lengte van zo’n 4 tot 5 cm aan.

Lees ook:

 

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Gazon
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Gazon