Tips
4-kamerplanten-gevoelig
22 mei 2023

4 kamerplanten die gevoelig zijn voor bladluis

De bladluis kan voorkomen op alle kamerplanten met bladeren, maar wordt in het bijzonder gesignaleerd op planten met grote, zachte bladeren, zoals:

1. Pannenkoekenplant (Pilea Peperomioides)

Wanneer jouw pannenkoekplant in een mindere conditie verkeert, is deze extra gevoelig voor bladluis. Met een slechte weerstand gaat de Pilea sterker ruiken, een geur waar de bladluis graag op af komt. Het nestelen is voor de bladluis vervolgens ook een fluitje van een cent.

Door je pannenkoekenplant sterk en gezond te houden, zorg je ervoor dat deze beter weerbaar is tegen ziektes en insecten. Bladluizen zullen ook sneller wegblijven uit een pannenkoekenplant die regelmatig voorzien wordt van plantenvoeding en in een speciale Kamerplanten potgrond geplant is.

2. Gatenplant (Monstera Deliciosa)

Deze hippe kamerplant is, in een mindere conditie, ook erg in trek bij de bladluis. Ontdek je verkleurde bladeren aan jouw Monstera? Dan is de kans groot dat de bladluis hier actief is geweest. Ook bij deze plant is het aan te raden om goede potgrond te gebruiken en je Monstera regelmatig te voeden, zodat deze meer weerstand opbouwt tegen de bladluis.

3. Calathea

Met haar grotere bladeren is de Calathea erg in trek bij de bladluis. Net als bij andere planten, kun je bladluis verwijderen door de bladeren van de plant regelmatig te besproeien met een plantenspuit. Op deze manier spoel je de bladluizen van de plant af. Zet de plant echter niet buiten neer, hierdoor kan de plant te veel regenwater krijgen én krijgt de bladluis juist de kans om zich te nestelen op jouw Calathea. De bladluis is namelijk dol op planten met vochtige grond.

4. Bananenplant

De bananenplant is een prachtige toevoeging wanneer je een tropische sfeer wilt creëren in jouw woonkamer. Bladluis op de bananenplant komt voor wanneer je deze een langere periode te veel water geeft. Ook op de jongere bladeren nemen bladluizen graag hun intrek. De bananenplant hoeft hier echter niet aan ten onder te gaan, aangezien je bladluis op een snelle, eenvoudige en verantwoorde manier kunt bestrijden.

Bladluis bestrijden

Heb je alle manieren om bladluizen te voorkomen al geprobeerd en kom je er maar niet vanaf? Dan kun je bladluizen snel, gemakkelijk en verantwoord bestrijden met de biologische producten van Pokon: Pokon Bio Tegen Insecten Spray of Pokon Bio Tegen Insecten Concentraat.

Lees ook:

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Kamerplanten
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Kamerplanten