Moestuin oogsten

Het genieten in de moestuin is begonnen. Je kan oogsten! Je loopt naar je moestuin om verse kruiden te plukken, je eigen gekweekte groenten te verzamelen en om van het zoete fruit te snoepen.

Wanneer kun je oogsten

Wanneer je kunt oogsten hangt af van het moment dat je bent gestart met zaaien/planten, het soort moestuingewas en het weer. Maar over het algemeen zijn er wel redelijke duidelijke zaai-, plant- en oogstmaanden vast te stellen. Bekijk hiervoor onze zaaikalender.

Oogst op tijd

Je ziet je courgettes en augurken goed groeien en het worden behoorlijk grote knoeperds. Oogst op tijd zodat de groenten nog lekker smaken. Wacht je te lang en worden de vruchten te groot, dan kunnen ze een stuk minder lekker zijn. Dat is natuurlijk zonde. Hoe groter de courgette hoe meliger de smaak is. Een hele grote augurk is meer bitter dan een kleine. Hetzelfde geldt voor andere soorten groenten.

Na oogsten komt zaaien

Heb je de moestuinplanten kaal geplukt? Als je op tijd hebt gezaaid, kun je nog een keer zaaien. Bieten kun je bijvoorbeeld 2 keer per jaar zaaien (maart versus juli) en dus ook 2 keer per jaar oogsten (juli/augustus versus oktober).

Lees ook deze leuke blog met oogsttips.

mijnpokon_wit

Maak een Mijn Pokon account aan

Ontvang tips op basis van jouw interesses
nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.