Zaagcactus

Op zoek naar een leuke, makkelijk te verzorgen hangplant? Dan is de zaagcactus (Epiphyllum Anguliger) echt iets voor jou! De zaagcactus is wel een heel bijzondere cactus. De zaagcactus heeft haar naam te danken aan de opvallende gekartelde, zig-zagvormige bladeren en is een echte eyecatcher in jouw interieur.

  • Planttype: Groene Kamerplant
  • Potgrond: Pokon Kamerplanten Potgrond
  • Bemesten: tijdens het groeiseizoen 1 keer per 2 weken
  • Groeiwijze: breed opgaand
  • Planthoogte: 30 tot 50 cm
  • Blad/loof: groenblijvend
  • Water geven: tijdens het groeiseizoen 1 keer per week
  • Standplaats: halfschaduw

Bloemen zaagcactus

In de maanden oktober en november kunnen er in je zaagcactus prachtige, witte bloemen verschijnen die naar vanille ruiken. Helaas kun je niet lang genieten van de bloemen in de zaagcactus: ‘s avonds laat gaan ze open en nog geen 12 uur later, zijn ze alweer verlept.

Verzorging zaagcactus

De zaagcactus kan - in tegenstelling tot de meeste cactussoorten - niet goed tegen felle zon en langdurige droogte. Je kunt de zaagcactus dan ook het beste op een plek in de halfschaduw zetten. In de zomer mag de zaagcactus zelfs naar buiten, zolang deze maar geen direct zonlicht ontvangt.

Zaagcactus voeden & water geven

Tijdens het groeiseizoen mag de zaagcactus regelmatig gevoed worden met Pokon Groene Plantenvoeding. Wanneer je knoppen in de zaagcactus en geef je deze 1 keer per week water. Zorg ervoor dat de grond niet te nat is, dan is de kans groot dat de wortels gaan rotten.

Zaagcactus verpotten

De zaagcactus kan erg groot worden, dus verpot deze naar een andere pot als je merkt dat de plant te groot wordt. Gebruik Pokon Kamerplanten Potgrond om je zaagcactus te verpotten, zodat deze weer vrolijk door kan groeien.

Stekken kan!

Wist je dat je de zaagcactus ook kunt stekken? Snijd met een scherp mes ongeveer 10cm van de stengel af. Deze zet je vervolgens in lichtvochtige aarde. Je hebt wel geduld nodig, want het duurt vaak 7 tot 8 maanden voordat het stekje weer een nieuwe scheut van 10cm heeft geproduceerd.

Maak een Account of log in om dit artikel te bewaren

 
Voeg toe aan favorieten

Deel dit met jouw netwerk!

Maak een Mijn Pokon account aan

Ontvang tips op basis van jouw interesses
nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.