Tips
bergthee
28 sep. 2017

Winterharde planten in pot

Het is inmiddels alweer herfst en de dagen worden steeds kouder. Voor je het weet begint het alweer te vriezen en moeten de meeste planten in pot naar binnen worden gehaald.

Gelukkig zijn er ook genoeg winterharde planten die in de herfst en winter gerust buiten kunnen blijven staan op jouw terras of balkon!

Dianthus ‘Kahori’

De Dianthus ‘Kahori’ is een prachtige, groenblijvende grasanjer die ook nog eens winterhard is. De plant is zeer geschikt als potplant en blijft nog bloeien tot eind oktober. De plant is in staat om temperaturen tot -15 ℃ aan te kunnen. De Dianthus ‘Kahori’ houdt van voldoende vocht, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat is. Het is belangrijk om de pot goed waterdoorlatend te houden.

Fuchsia ‘David

Een andere plant die in een pot prima de winterse kou kan doorstaan is de Fuchsia ‘David’. De Fuchsia ‘David’ wordt ook wel de bellenplant genoemd. Het is een kleine Fuchsia en dus ideaal voor in een pot op je terras of op je balkon. De plant kan prima overleven in een pot wanneer het hard vriest, maar het is toch aan te raden om deze plant van extra bescherming te voorzien wanneer het gaat vriezen. Doe bijvoorbeeld een jute zak om de pot heen of stop bubbeltjesplastic aan de binnenkant van de pot.

Buxaceae

De Buxaceae, oftewel de buxus, is een prachtige plant die het ook goed in een pot op het terras of balkon doet. De plant blijft het hele jaar door groen en kan ook erg goed tegen de vrieskou. Wel droogt de buxus in een pot snel uit door de vrieskou. Het is daarom belangrijk om de plant wel regelmatig water te blijven geven. Voeding geven is pas in het voorjaar weer nodig.

Gaultheria procumbens

De Gaultheria procumbens wordt ook wel de bergthee genoemd, je kunt namelijk thee maken van zijn bladeren. De plant blijft vrij klein, maximaal zo’n 15 cm hoog. De bergthee is zeer winterhard. De Gaultheria procumbens is te herkennen aan de rode besjes die - ondanks de kou - de hele winter aan de plant blijven zitten.

Afbeelding: mooiwatplantendoen.nl

Welke winterharde potplanten heb jij al op je terras of je balkon staan?

Reacties:

/news/newsItem/comments
Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips

Pokon Powerplanten

Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl