Inspiratie
Paars leliegras in de tuin
22 sep. 2020

5x Mooie siergrassen voor in jouw tuin

Wil je jouw tuin een wat speelser effect geven? Siergrassen zijn hier, met hun groene sprieten, de perfecte planten voor! We zetten de mooiste grassen voor je op een rijtje, zodat de zoektocht naar een geschikte plant voor jouw tuin een stuk makkelijker wordt. Je geeft deze planten de beste start met Pokon Aanplantgrond.

Lampenpoetsersgras

Dit is misschien wel één van de meest bekende siergrassen. Lampenpoetsergras, ook wel pennisetum, heeft pluizige sprieten die vrolijk alle kanten op steken. Let er wel op dat deze plant erg groot kan worden, afhankelijk van de variant die je koopt.

Leliegras

Leliegras (Liriope Muscari) is een wat sierlijker soort. Deze plant heeft in de bloeiperiode, van augustus tot oktober, prachtige witte, roze of paarse bloemen die mooi afsteken tegen de groene grasachtige bladeren. Deze bladeren zullen ongeveer 30 centimeter hoog worden en de bloemen zullen daar iets bovenuit steken. De plant zal het mooist bloeien als hij gezond is, vergeet daarom de juiste potgrond niet.

Pampasgras

Wil je een hoge siergrassoort in je tuin? Dan is Pampasgras (Cortaderia selloana) zeer geschikt, want deze plant kan zelfs twee tot tweeënhalve meter hoog worden. Daarnaast heeft hij in zijn bloeiperiode hele mooie grote witte “veren” die tussen het gras omhoog steken. Voor de liefhebber is er ook een variant met roze veren te verkrijgbaar.

Liefdesgras

In augustus verschijnen er in dit siergras prachtige roodpaarse bloemen die door kunnen bloeien tot oktober. Liefdesgras (Eragrostis spectabilis) is winterhard en wordt zo’n dertig centimeter hoog. Dat is wel even wat anders dan het Pampasgras waar we het hiervoor over hadden.

Japans Bloedgras

Deze plant heeft zijn naam te danken aan de rode toppen van het gras. Hoe ouder de plant wordt, hoe roder de bladeren zullen worden. Japans Bloedgras, ook wel Imperata cylindrica genoemd, wordt ongeveer zeventig centimeter hoog.

De meeste siergrassen zijn niet zo moeilijk qua verzorging en standplaats, maar ze doen het natuurlijk het beste als ze op de juiste manier verzorgd worden. Lees het label dus even goed door als je een nieuwe plant gaat kopen of hebt gekocht. Daarnaast vind je hier meer informatie over de verzorging van Lampenpoetsergras.
Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Border

Pokon Powerplanten

Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Border