Inspiratie
Pampasgras (1737 x 1151 px).png
28 jul. 2023

5x Mooie siergrassen voor in jouw tuin

Wil je jouw tuin een wat speelser effect geven? Siergrassen zijn hier de perfecte planten voor! We zetten de mooiste grassen voor je op een rijtje, zodat de zoektocht naar een geschikte plant voor jouw tuin een stukje makkelijker wordt. Wil je siergrassen in je border aanplanten? Je geeft ze de beste start met Pokon Bio Aanplantgrond Tuinplanten & Hagen

Lampenpoetsersgras

Dit is misschien wel één van de meest bekende siergrassen. Lampenpoetsergras, ook wel pennisetum, heeft pluizige sprieten die vrolijk alle kanten op steken. Ze lijken op kleine flessenborstels! Deze plant is winterhard en kan zowel geplant worden op een plek met volle zon of halfschaduw. Let er wel op dat deze plant erg groot kan worden, afhankelijk van de variant die je koopt.

Leliegras

Leliegras (Liriope Muscari) is een wat sierlijker soort. Deze plant ziet er het hele jaar mooi uit met zijn smalle en donkergroene bladeren. In de late zomer en vroege herfst (augustus tot oktober) heeft dit siergras prachtige witte, roze of paarse bloemen die mooi afsteken tegen de groene grasachtige bladeren. Deze bladeren zullen ongeveer 30 centimeter hoog worden en de bloemen zullen daar iets bovenuit steken. Leliegras is wintergroen en kan zowel op zonnige als schaduwrijke plekken aangeplant worden. De plant zal het mooist bloeien als hij gezond is, vergeet daarom niet regelmatig bij te mesten met speciale Siergrassen Mest.

Pampasgras

Wil je een hoge siergrassoort in je tuin? Dan is Pampasgras (Cortaderia selloana) zeer geschikt, want deze plant kan zelfs twee tot tweeënhalve meter hoog worden(!). Daarnaast heeft hij in zijn bloeiperiode hele mooie grote witte “veren” / pluimen die tussen het gras omhoog steken. Voor de liefhebber is er ook een variant met roze pluimen te verkrijgbaar. Extra leuk: knip de pluimen af en zet ze in je woonkamer ter decor. Spray ze in met haarspray zodat ze langer mooi blijven, dat werkt bovendien ook tegen het uitvallen.

Zegge Evergold

Zegge Evergold, ook wel Carex oshimensis ‘Evergold’ genoemd, heeft smalle en bonte bladeren die goudgeel van kleur zijn en groene strepen hebben. Zegge is wintergroen en kan zowel geplaatst worden in de zon als de schaduw.

Japans Bloedgras

Deze plant heeft zijn naam te danken aan de de intens rode kleur van zijn bladeren. Hoe ouder de plant wordt, hoe roder de bladeren zullen worden. Japans Bloedgras, ook wel Imperata cylindrica Red Baron genoemd, wordt ongeveer zeventig centimeter hoog. Japans Bloedgras plant je het beste op een plek in de volle zon. 

De meeste siergrassen zijn niet zo moeilijk qua verzorging en standplaats, maar ze doen het natuurlijk het beste als ze op de juiste manier verzorgd worden. Lees het label dus even goed door als je een nieuwe plant gaat kopen of hebt gekocht. Geef je siergrassen een goede start met de juiste aanplantgrond: Pokon Bio Aanplantgrond Tuinplanten & Hagen en geef in het voorjaar en zomer Siergrassen Mest voor een mooie bloei. 

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Border
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Border