Tips
8 apr. 2015

Vormen in je gazon

Geometrische vormen in de tuin zorgen voor een luxe en moderne uitstraling. Wanneer je een gazon hebt kun je deze vormen ook toepassen bij de grasmat zelf, door bijvoorbeeld te kiezen voor strakke en rechthoekige lijnen en andere speelse effecten.

Geometrisch gazon
Rechthoeken, vierkanten, driehoeken en cirkels zijn geometrische vormen die goed toepasbaar zijn in het gazon. Maak voor het aanleggen van het gazon eerst een ontwerpplan en ontwerptekening en ga goed voorbereid te werk.

Stepping stones
Ben je al eigenaar over een mooi gazon, dan kun je besluiten om enkele designelementen toe te passen. Door het plaatsen van langwerpige of vierkante tegels in symmetrische, rechte lijnen, creëer je al snel een strak en geometrisch effect in de tuin. Andersom kan natuurlijk ook: haal enkele tegels uit het terras weg en zaai deze in met graszaad.

Graskanten steken
Naast het regelmatig maaien en bemesten is het ook van belang dat je de graskanten goed verzorgt en onderhoudt. Op deze manier houdt je een strakke grasmat waarbij de lijnen van de scheiding tussen het gras en de border, of het gras en de verharding niet weglopen. Dit kun je doen met een speciale graskantensteker. Doe dit minimaal twee à drie keer per jaar. Het beste kun je de kanten verder altijd bijknippen na het maaien.

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Gazon

Pokon Powerplanten

Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Gazon