Tips
shutterstock-590245031
22 nov. 2018

Kamerplanten voor je urban jungle

Tover je interieur dit najaar om tot een heuse urban jungle! Een woonkamer, slaapkamer of andere woonruimte vol planten is dé interieurtrend van 2018. En wij snappen wel waarom: groen doet je goed :-)

Kan jij ook niet wachten om van jouw woonruimte een urban jungle te maken? We geven je graag tips voor de mooiste ‘jungle’ kamerplanten én delen leuke inspiratie met je.

monstera-urban-jungle.jpg

Monstera

De Monstera mag niet ontbreken in je urban jungle. De Monstera - ook wel bekend als de gatenplant - komt oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika en is dan ook een echte, tropische kamerplant. Met zijn prachtige, grote bladeren is de Monstera een opvallende verschijning in je interieur. De plant heeft elke week een klein beetje water nodig en ontwikkelt makkelijk nieuwe bladeren. Met de juiste verzorging kan de plant tot wel 1,5 meter groot worden!

Deze producten zijn onmisbaar voor een goede verzorging van je Monstera:

Alocasia

Ook de Alocasia (Olifantsoor) is een echte jungleplant. Haar roots liggen in de tropische regenwouden van Zuid-Azië en de plant heeft dan ook veel water nodig (zeker één keer per week). Zet de Alocasia op een lichte plaats, maar vermijd direct zonlicht. Het is ook slim om de bladeren regelmatig te besproeien met een plantenspuit. Zeker in de winter is het goed om dit te doen, de Alocasia houdt namelijk van een hoge luchtvochtigheid.

Pilea (Pannenkoekenplant)

Wil je naast grote kamerplanten ook kleine kamerplanten in je urban jungle zetten? Dan is de Pilea (pannenkoekenplant) een hele leuke optie. Omdat dit dé perfecte kamerplant is om te stekken, heb je binnen no time een hele Pilea-familie in huis. Je kunt de Pilea het beste in de halfschaduw zetten. In de winter is één keer per week water geven meer dan voldoende.

pilea

Bananenplant

De bananenplant past met zijn grote, groene bladeren perfect in jouw urban jungle. Wist je dat deze plant voor 80% uit water bestaat? De bananenplant heeft dan ook veel water nodig en met de juiste verzorging ontwikkelt deze plant heel makkelijk nieuwe bladeren. Zet de bananenplant op een warme en lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. De bladeren kunnen namelijk erg makkelijk verbranden. In het voorjaar en de zomer geef je je plant één keer per maand Pokon Groene Planten Voeding, zo blijft de bananenplant sterk, gezond én mooi!

Palmsoorten

Grote palmsoorten zoals de Goudpalm (Areca palm) zijn een super leuke toevoeging voor elke woonruimte. Met de juiste verzorging kun je jarenlang genieten van deze palm. Als de bladeren geel of bruin worden, ku je deze gewoon wegsnoeien door de bladeren op de stam af te knippen. Geef in de lente- en zomermaanden voldoende water en voeding en de palm maakt snel weer nieuwe bladeren aan.

Lees ook:

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Kamerplanten
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Kamerplanten