Tips
tuinklussen-die-je-in-april-kan-doen-pokonnl
27 mrt. 2020

Tuinklussen die je in april kan doen

Het is bijna april. Heerlijk om weer in de tuin aan de slag te gaan. Er zijn allerlei dingen te doen. Geniet tijdens de eerste lentedagen met de volgende klusjes in de tuin:

Onkruid verwijderen

De planten krijgen weer knoppen en beginnen te groeien, maar daarin zijn ze niet de enige. Ook onkruid geniet ook van het lekkere weer en schiet uit de grond. Daarom is het tijd om het onkruid te verwijderen door het eruit te trekken. Dit is voor moestuin, of een plek waar de grond losser is, een goede oplossing. Let er wel op dat je de wortels meeneemt anders staat het onkruid binnen de kortste keren weer in je tuin. En daar zit je vast niet op te wachten.

Kom je maar niet van het onkruid af of staat het op een lastige plek? Maak dan gebruik van de Pokon producten die je helpen het onkruid weg te houden. Gebruik bijvoorbeeld de Pokon Onkruid weg! voor in het gazon. Heb je ook last van mos in het gazon? Dan is er Pokon Mos & Onkruid weg! waarbij je niet alleen onkruid, maar ook mos bestrijdt. Heb je onkruid op andere plekken (zoals tussen de tegels of onder een boom), maak dan gebruik van Pokon Tegen Onkruid Concentraat (resultaat binnen drie uur) of Pokon Tegen Onkruid Spray (resultaat binnen één uur).

Voeding geven

De planten hebben voeding nodig, zeker in de tijd waarin ze weer gaan groeien. Het groeien van bladeren en het maken van bloemen of vruchten kost veel energie. Gelukkig kun jij jouw planten helpen door extra voeding te geven. Dit kan op drie manieren:

Planten (weer) groener maken

Soms hebben planten een mindere weerstand na de winter. Voeden kan de weerstand van jouw planten al verbeteren, maar we hebben nog een tip voor je. Gebruik Pokon Groenmaker om de weerstand van jouw planten een extra boost te geven. Zo houd je jouw planten gezond, groen en vitaal.

Grond beschermen

Nu de tuin er weer prachtig en onkruidvrij bijstaat en de grond vol met voeding zit, is het tijd de grond te beschermen. Met een laag cacaodoppen of boomschors voorkom je dat het onkruid snel terug zal keren. Onkruid kan zich minder snel hechten wanneer het meer dan grond moet doorboren om te wortelen.

Leg deze bodembedekkers erin wanneer je helemaal klaar bent met de grond. Het is het makkelijkst om eerst te voeden en producten in de grond te stoppen voor je de bodem bedekt.

Snoeien

Veel planten worden graag in het voorjaar en in het najaar gesnoeid. In het voorjaar doe je de grote klussen. Snoei de heg weer in model, kort de te hoge planten in en knip de struikjes weer netjes. In het najaar gaat het om de kleine uitlopers.

Snoeien klinkt vaak niet nodig maar al het extra groen wat een plant aan moet maken, kost energie. Je kunt een plant dus energie en moeite besparen als je op tijd snoeit.

Mocht je deze klussen van hierboven hebben uitgevoerd, zijn de grond en de planten in jouw tuin klaar voor het nieuwe seizoen! Geniet ervan!

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Border
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Border