Tips
kamerplant verzorging
8 jan. 2021

Kamerplanten verzorging in de herfst en winter

Tijd om even adem te halen, want jouw kamerplanten hebben in de herfst en winter veel minder verzorging nodig dan in de zomer. Minder voeding, minder water… de verzorging van kamerplanten is in de donkere herfst- en wintermaanden lekker makkelijk!

Water geven aan kamerplanten

Terwijl veel kamerplanten in de zomer soms wel twee keer per week water nodig hebben, hebben kamerplanten in de herfst en winter maar weinig water nodig. Kamerplanten gaan in de herfst in ruststand en hebben dus minder water nodig.

De potgrond mag af en toe best wat aan de droge kant zijn, beter te droog dan te nat zelfs! Wanneer de grond te nat is, kunnen er ziektes optreden en kunnen de bladeren verkleuren.

Let op: niet alle kamerplanten gaan in ruststand. Bloeiende planten mogen ook in de herfst dezelfde hoeveelheid water krijgen als in de zomer.

Plantenvoeding

Omdat veel kamerplanten in de herfst in ruststand zijn, hebben ze geen extra plantenvoeding nodig. De planten die wel bloeien in de herfst kun je, naast regelmatig water, ook plantenvoeding geven.

Warmte en kamerplanten

Kamerplanten zijn gewend aan kamertemperatuur, maar wanneer je in de herfst regelmatig de verwarming open draait, is het oppassen geblazen. Zorg ervoor dat je kamerplanten niet de dicht in de buurt van de verwarming staan om uitdroging te voorkomen.

Zonlicht doet de meeste planten wel goed. Het zonlicht zorgt ervoor dat je kamerplanten sterk blijven en de herfst en winter goed doorkomen. Er zijn ook kamerplanten die weinig daglicht nodig hebben en daarmee natuurlijk de perfecte kamerplanten voor de donkere herfst- en winterdagen zijn.

Bekijk onderstaande video met handige tips voor de verzorging van jouw kamerplanten in het najaar!


Reacties:

/news/newsItem/comments
Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips

Pokon Powerplanten

Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl