Tips
plant paprika groeien
14 aug. 2017

Hoeveel zaden zaaien?

Vind je het lastig om te bepalen hoeveel zaden je kunt zaaien van een bepaald soort groente? Wij helpen je! Per persoon kun je een gemiddelde bepalen voor het aantal zaadjes dat je nodig hebt.

Bonen zaaien

Zaai per persoon 20 bonen. Bonen zijn eenvoudig om te kweken. Na het zaaien kun je na 10 dagen al een plantje boven de grond verwachten. Let op dat vogels er niet met deze kleine bonenstaakjes vandoor gaan.

Pronkboon zaaien

Zaai per persoon 20 pronkbonen. Niet alleen de pronkbonen kun je oogsten, ook de bloemen van de pronkboon zijn eetbaar. Lees er meer over in de blog Eetbare bloemen.

Wortels zaaien

Zaai per persoon 15 wortels. Wist je dat je met dezelfde zaadjes zowel zomerwortels als winterpenen kunt kweken? Het is de zaaiperiode en groeiperiode die het verschil maken. Houd in ieder geval een rijafstand aan van 20 tot 30 centimeter.

Bietjes zaaien

Zaai per persoon 10 bietjes. Je kunt bietjes binnen voorzaaien in bijvoorbeeld Pokon Vermiculiet, maar je kunt ze ook direct buiten zaaien.

Foto 3 Bietjes gekiemd - Diana.jpg

Foto: Diana's Mooie Moestuin

Radijs zaaien

Zaai per persoon 7 radijsjes. Radijs kiemt lekker snel en het is de favoriete groente van onze blogger Floor. Lees meer over soorten radijsjes in haar blog Mijn liefde voor radijsjes.

Maïs zaaien

Zaai per persoon 6 zaadjes maïs. Deze vruchtgroenten is dol op voeding. Geef in de groeiperiode om de 4 weken moestuinvoeding.

Zoete pepers zaaien

Zaai per persoon 4 pepers. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten pepers. Blogger Diana is er fan van en zaait ieder jaar aardig wat soorten:

Diana foto 3 pepers gezaaid met labels.JPG

Tomaten zaaien

Zaai per persoon 4 tomaten. Net als bij de pepers, bestaan er veel soorten tomaten. Check wat populaire soorten tomaten.

Sla en spinazie zaaien

Zaai per persoon 4 sla of spinazie. Hoe nu verder? Lees meer over het kweken van rucola sla en het kweken van spinazie.

Courgette en pompoen zaaien

Zaai per persoon 1 courgette of pompoen. Ook met het zaaien en kweken van courgettes en pompoenen helpen we je op weg.

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Moestuin
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Moestuin