Nieuws
18 jul. 2019

Pokon 90 jaar make-over: het eindresultaat!

Dit jaar bestaat Pokon 90 jaar! Om dit samen met onze trouwe volgers te kunnen vieren, verlootten wij een tijdje terug een make-over door interieurstylist Styled By Sabine t.w.v. €1.000. Om kans te maken op deze geweldige prijs, lieten de deelnemers ons weten voor welke plant zij al jaren met liefde zorgen. Uit honderden unieke inzendingen kozen wij de winnares: Hilde Gardenier. Vandaag delen wij met trots het eindresultaat van de woonkamer make-over van Hilde.

De winnares

Hilde heeft met haar plant inzending ‘tante Gree’ de Pokon make-over t.w.v. €1.000 gewonnen. Haar plant heeft de naam ‘tante Gree’, omdat Hilde deze heeft overgenomen van haar tante Gree toen zij in 1988 overleed. Tante Gree nam de plant ooit mee uit Madagaskar, deze was toen slechts 30 cm en is nu uitgegroeid tot een gigantische, prachtige plant.

De make-over

Vooraf selecteerde interieurstylist Sabine een aantal nieuwe, moderne meubels en woonaccessoires en bracht hiermee de warmte in het woonkamer interieur van Hilde terug. Ook koos Sabine een aantal prachtige planten uit om de woonkamer een groene ‘touch’ mee te geven.In deze video is het eindresultaat van de ‘groene’ make-over van de woonkamer van Hilde te zien!

Planten uit de video

Wil je jouw woonkamer ook een groene touch-up of make-over geven? De volgende planten zijn door Styled By Sabine geselecteerd en gebruikt voor de make-over van de woonkamer van Hilde:

1. Strelitzia

De Strelitzia is afkomstig uit Zuid-Afrika en een echte eyecatcher in huis! De Strelitzia heeft meerdere namen en wordt ook wel de paradijsvogelbloem, paradijsvogelplant, vogelkopbloem of bird of paradise genoemd. Dit paradijsvogeltje staat het liefst op een lichte plek in huis en heeft in de zomer redelijk wat water nodig.

2. Philodendron Sqaumiferum

Deze Philodendron soort heeft prachtige donkergroene bladeren en tovert jouw woonkamer binnen een handomdraai om tot een urban jungle. Deze kamerplant komt uit de regenwouden in Zuid-Amerika en heeft weinig water nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is en de Philodendron Sqaumiferum niet in de volle zon staat.

3. Stippenbegonia

Deze prachtige begoniasoort heeft groene bladeren met lichte stippen en een rode onderkant. De bladplant heeft een hoge sierwaarde en staat het liefst op een lichte plaats in de schaduw. De randen van de bladeren zijn gekarteld en wanneer je de plant goed verzorgt, beloont de Stippenbegonia met trossen vol witte bloemen.

4. Alocasia Polly

Vanwege de donkergroene bladeren met lichtgroene tot witte nerven wordt de Alocasia Polly ook weleens de skeletplant genoemd. Het liefst pakt de Polly 5 zon uurtjes mee. Door de Alocasia Polly minimaal 1x per week te besproeien, zal deze kunnen groeien en jouw woonkamer voorzien van nog meer groen.

Alocasia Polly

5. Hertshoornvaren

De Hertshoornvaren heeft zijn naam gekregen door de uniek gevormde bladeren. De cirkelvormige inkeping in het midden van de bladeren laat deze namelijk op horens lijken. Deze horens kunnen tot wel 2 meter lang worden met de juiste standplaats (licht), water (gemiddeld) en voeding (1x per maand in de zomer).

6. Monstera Obliqua

Een bijzondere verschijning met de grote gaten in de bladeren is de Monstera Obliqua. Deze Monstera is wellicht iets minder bekend dan de Deliciosa, maar zeker niet minder leuk! Vanwege het tropische karakter van de plant houdt deze van een vochtige potgrond. De Obliqua is een snelle groeier op een standplaats in licht of schaduw. Direct zonlicht kun je beter vermijden.

Monstera Obliqua

7. Sansevieria

Een makkelijk te verzorgen kamerplant, afkomstig uit Afrika is de Sansevieria. De Sansevieria gebruikt erg weinig water en kan uitstekend tegen droge lucht. Het is dan ook niet nodig om deze te sproeien. Hoewel het bij veel kamerplanten niet de bedoeling is dat de grond droog aanvoelt, is dit bij de Sansevieria wel het geval. Pas wanneer de grond droog is, geef je opnieuw water. Hoe dichter de Sansevieria bij het raam staat, hoe lichter de bladeren zullen kleuren.

8. Alocasia Zebrina

Waar de naam van deze kamerplant vandaan komt zie je meteen wanneer je kijkt naar de gestreepte stengels van de Alocasia Zebrina. Deze hebben namelijk het patroon van zebra’s. De plant komt voornamelijk in Azië voor en houdt dan ook van warmte en zonlicht. De Zebrina groeit naar het licht toe, daarom wordt het aangeraden om deze geregeld te draaien.

Wat is jouw favoriete kamerplant? Bekijk de decoratielijst in de blog van de styliste Sabine!

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips

Pokon Powerplanten

Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl