Nieuws
shutterstock-1146910472
21 jul. 2021

De Top 4 kamerplanten voor een perfecte nachtrust

Planten zijn niet alleen een lust voor het oog, ze zijn ook nog eens hartstikke goed voor onze gezondheid. Groen in huis brengt je tot rust. Laat ontspanning nou net een belangrijke eigenschap zijn van een lang en gezond leven. Een goede reden dus om groen toe te voegen aan je slaapkamer. Sommige groene vrienden hebben speciale eigenschappen die hun aanwezigheid nog belangrijker maken, variërend van luchtzuiverende eigenschappen tot geruststellende geuren. Wij nemen je mee langs de top 4 kamerplanten die jou de perfecte nachtrust bezorgen.

1. Aloë vera
2. Lavendel
3. Scindapsus
4. Vrouwentong

1.Aloë vera

Aloë vera wordt al jaren in allerlei cosmetica gebruikt, maar ook in zijn vaste vorm is deze plant een aanwinst. Met zijn luchtzuiverende kwaliteiten haalt hij schadelijke stoffen uit de lucht en geeft er zuurstof voor terug. Alle planten produceren zuurstof, maar ze zuiveren niet allemaal de lucht. Van alle kamerplanten is de aloë vera hier het beste in. Doordat luchtzuiverende planten de luchtvochtigheid verhogen, verkleint dit de kans op irritaties en andere luchtwegklachten.

Deze groene held is daarnaast ook nog eens hartstikke makkelijk in het onderhoud. Plaats hem op een zonnige locatie, zodat hij voldoende licht kan opnemen met zijn bijzondere bladeren. Door hem om de twee weken water te geven kan deze bijzondere plant zijn harde werk blijven doen.

Benieuwd naar alle eigenschappen van de aloë vera? Lees er in de plantengids meer over.

Ben je op zoek naar nog meer fijne luchtzuiverende kamerplanten voor in huis? Bekijk onze video over luchtzuiverende planten voor meer tips en inspiratie.

2. Lavendel

De oude Romeinen gebruikten deze prachtige bloeier om hun baden, en zichzelf, heerlijk te laten ruiken. De naam van de plant komt van het Latijnse ‘lavare’, wat wassen betekent. Niet zo vreemd dus dat lavendel vandaag de dag nog steeds een populaire plant is. De geurende bloemen hebben een kalmerende werking. Dit maakt lavendel de perfecte plant voor in de slaapkamer. Lavendel vind je voornamelijk buiten, maar met de juiste verzorging fleurt deze prachtige plant binnenshuis iedere kamer op.

Met een lavendelplant in direct zonlicht geniet je van de prettige rustgevende werking van de kruidige geuren. Voorkom dat deze paarse kanjer natte voeten krijgt door een laag Pokon Hydrokorrels onderin de pot te leggen. Door één keer per week water te geven, blijft de lavendel in topconditie.

Wil je meer informatie over deze herkenbaar geurende plant? Lees hier alles over lavendel.

3. Scindapsus

Haal het regenwoud naar je slaapkamer met de scindapsus. Deze tropische klim- en hangplant houdt van licht vochtige grond. Op deze manier worden zijn oorspronkelijke omstandigheden optimaal nagebootst. Net als de aloë vera is deze plant extra luchtzuiverend. Wanneer je een minder lichte slaapkamer hebt, is de scindapsus een erg goede keuze. Deze vrolijke plant houdt namelijk niet van direct zonlicht. Daarnaast kan je deze veelzijdige plant prima in een mooie pot aan het plafond hangen, waardoor er in een kleine kamer ook voldoende ruimte overblijft.

Gebruik Pokon Kamerplant Potgrond om de scindapsus een goede basis te geven en voeg in de warmere maanden elke twee weken een beetje Pokon Bio Kamerplanten Voeding toe om de intense kleur van de bladeren te behouden. Bijzonder aan de scindapsus is dat hij jou laat weten wanneer hij meer of minder licht nodig heeft. Zijn de bladeren helemaal groen zonder de herkenbare groene of gele vlekken? Dan is het tijd om de scindapsus in het zonnetje te zetten.

Meer weten over deze multifunctionele kamerplant? Lees hier alles over de scindapsus.

4. Vrouwentong

Voor iedereen die meer groen in de slaapkamer wenst, maar niet gezegend is met groene vingers is de vrouwentong of sansevieria een uitkomst. Deze bijzondere kamerplant vindt het juist prettig om zo min mogelijk water te krijgen. Daarnaast kan deze plant ook prima tegen droge warmte, zoals die van een verwarming.

Deze plant is niet veeleisend, maar staat het liefst niet in direct zonlicht. Door de vrouwentong Pokon Groene Planten Voeding te geven blijven de bladeren mooi vol van kleur. De bladeren zijn niet alleen mooi om te zien, maar hebben ook een bijzondere eigenschap. In het donker produceren ze meer zuurstof dan in het licht. Hierdoor creëer je ‘s nachts dus de ideale omstandigheden voor fijne dromen.

Lees in onze plantengids alles over de bijzondere eigenschappen en de verzorging van de vrouwentong.

Met één van deze groene toppers in huis ziet je slaapkamer er direct gezellig uit. Mocht de rustgevende aanblik van al dit groen niet genoeg zijn, dan helpen de heerlijke geuren en luchtzuiverende eigenschappen om de mooiste dromen te beleven. Veel plezier met het vergroenen van de slaapkamer en slaap lekker!

Lees ook:

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Kamerplanten
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Kamerplanten