Nieuws
20-09-16

Woonplant van de maand Hangplantjes

Ze hangen aan het plafond, de muur en op het balkon: de hangplantjes. Je hebt ze vast wel een keer zien hangen in een winkel of bij iemand thuis. Het hangplantje kwam op in de jaren 70 en is nu weer terug van weggeweest, maar dit keer in een trendy jasje!

Hangplantjes worden het hele jaar door verkocht in verschillende tuincentra. Voorbeelden van opvallende soorten zijn: Hoya, Ceropegie woodii, Aeschynanthus en Cissus. Er is heel veel keus, dus oriënteer je goed voordat je een hangplantje gaat kopen.

Het gaat tegenwoordig niet alleen om de plant, maar ook om de pot waar hij in hangt. Zo kun je deze helemaal zelf maken of lekker gemakkelijk kant-en-klaar kopen in de winkel. Erg leuk zijn de macramé plantenhangers. Deze zijn gemakkelijk zelf te maken en helemaal aanpasbaar naar je eigen voorkeur.

Om optimaal te kunnen genieten van een hangplant is een goede verzorging belangrijk. Hier nog even een aantal tips om een goede basis te leggen voor je hangplant:

  • Geef je hangplant regelmatig water (ongeveer om de 2 dagen);
  • Verwijder uitgebloeide bloemen;
  • Geef de plant voldoende zonlicht;
  • Geef om de week Pokon Kamerplanten Voeding.

Maak een Account of log in om dit artikel te bewaren

 
Voeg toe aan favorieten
Deel dit met jouw netwerk!
Reacties (0)
Je bent niet ingelogd. Om te kunnen reageren moet je inloggen.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.