Nieuws
20 sep. 2016

Woonplant van de maand Hangplantjes

Ze hangen aan het plafond, de muur en op het balkon: de hangplantjes. Je hebt ze vast wel een keer zien hangen in een winkel of bij iemand thuis. Het hangplantje kwam op in de jaren 70 en is nu weer terug van weggeweest, maar dit keer in een trendy jasje!

Hangplantjes worden het hele jaar door verkocht in verschillende tuincentra. Voorbeelden van opvallende soorten zijn: Hoya, Ceropegie woodii, Aeschynanthus en Cissus. Er is heel veel keus, dus oriënteer je goed voordat je een hangplantje gaat kopen.

Het gaat tegenwoordig niet alleen om de plant, maar ook om de pot waar hij in hangt. Zo kun je deze helemaal zelf maken of lekker gemakkelijk kant-en-klaar kopen in de winkel. Erg leuk zijn de macramé plantenhangers. Deze zijn gemakkelijk zelf te maken en helemaal aanpasbaar naar je eigen voorkeur.

Om optimaal te kunnen genieten van een hangplant is een goede verzorging belangrijk. Hier nog even een aantal tips om een goede basis te leggen voor je hangplant:

  • Geef je hangplant regelmatig water (ongeveer om de 2 dagen);
  • Verwijder uitgebloeide bloemen;
  • Geef de plant voldoende zonlicht;
  • Geef om de week Pokon Kamerplanten Voeding.
Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Kamerplanten

Pokon Powerplanten

Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Kamerplanten