Nieuws
18 dec. 2019

Kamerplanten trends 2020

Wil je jouw huiskamer opnieuw stylen met leuke, mooie planten? Maar weet je eigenlijk niet zo goed welke planten je dan moet kiezen? Doe dan inspiratie op met dit artikel. Wij hebben een aantal kamerplanten trends voor 2020 voor je op een rijtje gezet. Hierin bespreken we populaire planten die jij volgend jaar écht in jouw kamer wil hebben staan. Lees snel verder!

De Urban Jungle

De groene planten die rechtstreeks uit de jungle lijken te komen, zijn in 2020 ook nog erg populair. Deze jungleachtige planten passen bij de interieurtrend om alles net iets stoerder te maken. Hierbij passen bijvoorbeeld ook andere materialen, zoals leer of zwart metaal. Een aantal planten passen enorm goed bij de jungle vibe die je in de huiskamer wil creëren. Lees hier welke planten je kunt kiezen voor jouw huiskamer. Benieuwd welke planten in 2020 nog erg populair zijn én perfect passen in jouw Urban Jungle? Wij hebben vier planten voor je op een rijtje gezet.

Monstera

De Monstera was ook in 2019 al erg populair en daar is niks aan veranderd. Het is een grotere plant met een luchtzuiverende werking. De bekendste Monstera is ‘de gatenplant’. Deze leuke kamerplant heeft een stoere uitstraling en creëert meteen een tropische setting. Geef deze plant ongeveer twee keer per week water en check regelmatig of de grond nog voldoende vochtig is. Lees hier meer over de verzorging van de Monstera.

Strelitzia Nicolai

De Strelitzia Nicolai is niet weg te denken uit het rijtje tropisch toppers. De bladeren van deze Strelitzia lijken erg op die van een bananenplant. Deze kamerplant kan erg groot worden en staat enorm stoer bij jouw interieur. Hoe je de Strelitzia verzorgt, lees je hier.

Palm

Palmen zijn erg populair op het moment en zullen dit in 2020 ook nog zijn. Er bestaan verschillende soorten palmen, maar vooral de Kentiapalm en Goudpalm zijn nu trending. Ze groeien niet zo snel en hebben ook maar weinig verzorging nodig. Een aantal palmen in jouw huiskamer geeft je meteen het gevoel dat je een Urban Jungle binnenloopt.

Pilea

De Pilea, ook wel de pannenkoekenplant, is een leuke en speelse plant voor in jouw Urban Jungle. De Pilea is een stuk kleiner dan de doorsnee jungleachtige planten, maar daarom juist perfect om de lege hoekjes in je interieur mee op te vullen. Je kunt de pannenkoekenplant overigens ook leuk ophangen!

Bekijk voor inspiratie voor jouw Urban Jungle in 2020 ook nog deze video!


 

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Kamerplanten
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Kamerplanten