Kentia Palm

De Kentia Palm is een geliefde kamerplant die tot de sterkere palmen behoort. Je vindt de Kentia terug in veel huiskamers en kantoren. Dit komt doordat de plant makkelijk te verzorgen is, maar natuurlijk ook door het leuke, tropische uiterlijk.

Kentia Palm verzorging

  • Planttype: Groene kamerplant
  • Grondsoort: Palmen grond
  • Water geven: Weinig tot normaal
  • Standplaats: Halfschaduw
  • Blad/loof: Groenblijvend
  • Hoogte: Eén tot twee meter lang
  • Groeiwijze: Naar boven

Potgrond Kentia Palm

De Kentia Palm zal het goed doen in Palmen grond. Omdat palmen binnen niet in hun natuurlijke omgeving staan, hebben ze een goede voedingsbodem nodig. Het is belangrijk dat de grond van de Kentia niet uitdroogt. De TerraCottom die aan deze Palmen grond is toegevoegd voorkomt dat dit gebeurt.

Standplaats

De Kentia Palm komt van oorsprong van het Lord Howe eiland ten oosten van Australië. Hier staat de Kentia altijd onder de bladeren van grote bomen, waardoor er niet teveel zonlicht direct bij de plant komt. De Kentia Palm kan daarom het beste op een lichte plek, maar uit de zon worden gezet.

Water geven

Zoals eerder gezegd, is de Kentia Palm niet lastig te verzorgen. De plant heeft dan ook niet veel water nodig. Wel is het belangrijk dat de grond vochtig blijft. Houd dit goed in de gaten en geef de Kentia eens per week water. In de winter is één keer in de twee weken voldoende.

Voeding voor de Kentia Palm

De Kentia kan in de zomer veel groeien en heeft dan vaak extra voeding nodig. Het gebruik van Palm voeding is hiervoor het beste. Hiermee blijft je palm mooier en groener.

De Kentia Palm snoeien

De Kentia zal na een verloop van tijd waarschijnlijk bruine bladeren onderin de plant krijgen. Hier is weinig tegen te doen en dit kan geen kwaad. Deze bladeren kun je gewoon afknippen bij de stam. Let er hierbij wel op dat je de stam niet beschadigt.

Maak een Account of log in om dit artikel te bewaren

 
Voeg toe aan favorieten

Deel dit met jouw netwerk!

Maak een Mijn Pokon account aan

Ontvang tips op basis van jouw interesses
nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.