Inspiratie
Trendalert.jpeg
9 feb. 2023

Trendalert: dé duurzame kamerplanten trends van 2023

Helaas is er een einde gekomen aan de gezellige kerstperiode, waarin de kerstboom floreerde als nooit tevoren. Na het opbergen van alle kerstspullen, begin je voor je gevoel weer met een leeg canvas. Zo’n leeg gapend gat waar de kerstboom stond… Dat vraagt om nieuw groen als je het ons vraagt. En met de goede voornemens is het misschien een goed idee om op zo’n duurzaam mogelijke manier kamerplanten toe te voegen aan jouw interieur. Wat denk je daarvan?   

1. Een mini-ecosysteem: greenie in a bottle

2. Plantenasiel: je hart op de groene plek

3. Stekken: een duurzame hobby

4. Ruilen: maak iemand blij met jouw stek of plant 

5: Powerplanten: leven lang en gelukkig 

Een mini-ecosysteem: greenie in a bottle

Een mini-ecosysteem is super interessant. Het is eigenlijk een miniatuurversie van een regenwoud of bos. Door middel van een terrarium boots je de natuur na. De exotische planten, bacteriën en insecten zorgen door een goede samenwerking voor een super gezonde bodem. Het grote voordeel van zo’n ecosysteem? Het systeem bevochtigt zichzelf door middel van de condens die het terrarium produceert. Hierdoor kan jij voornamelijk genieten van de lusten en hoef jij je niet druk te maken over de lasten. Een planten terrarium zorgt namelijk helemaal voor zichzelf en water geven is in de meeste gevallen maar een enkele keer per jaar nodig. Vol bewondering kan jij genieten van de groene wereld die zich ontwikkelt achter het glas.  

Voornamelijk tropische planten doen het hier fantastisch in. Een aantal voorbeelden van planten die je hiervoor kunt gebruiken zijn: 

Plantenasiel: je hart op de groene plek

Was jij er al bekend mee? Een plantenasiel. Het is precies wat je denkt dat het is: een opvang voor planten. Te veel water, geen zon of te weinig liefde: je plant was doodongelukkig. Misschien wist je toen niet meer hoe je hem moest redden en heb je hem uiteindelijk weggegooid. 

Het plantenasiel is een duurzaam initiatief waarbij vrijwilligers zorgen voor afgedankte plantjes. Planten die moeten aansterken, kunnen zo lang als nodig in het asiel blijven, waar zij met liefde verzorgt worden. Daarna kunnen ze op zoek naar een nieuw thuis. Je kan een zielige plant bij het asiel langs brengen of een geredde plant adopteren. Zo help je de planten om weer tot leven te komen en creëer je een nieuwe kans voor de planten om een gezellig thuis te vinden. Op deze manier geef je kamerplanten een tweede leven. 

Stekken: een duurzame hobby

Het wordt straks weer voorjaar. Hét perfecte seizoen om jouw plantenfamilie uit te breiden. Van één plant meerdere planten maken, dat is stekken. Hierdoor is het niet meer nodig om naar een tuincentrum te gaan voor een nieuwe kamerplant, maar kweek jij deze helemaal zelf! Een super leuke, duurzame en dankbare hobby om mee te beginnen. Once you go stek, you’ll never go back!


Kamerplanten hebben een eigen willetje. Daarom zijn er ook verschillende manieren om te stekken. Zo heb je uitloperstekjes, kopstekjes of bladstekjes. Bij de één is een enkel blaadje al genoeg, terwijl je bij de ander een flink stuk van de stengel nodig hebt. Wil jij weten welke planten hiervoor geschikt zijn? Lees dan dit artikel eens rustig door. 

Ruilen: maak iemand blij met jouw stek of plant

Voor zowel de fanatieke groenliefhebber als de groentjes zijn er tegenwoordig behoorlijk wat initiatieven om de plantencollectie uit te breiden. Het zijn initiatieven om mensen met een groen hart samen te brengen. Het ruilen, verzamelen en aanbieden van stekjes is een duurzame en goedkope manier om alles over kamerplanten te leren. En om natuurlijk nieuwe plantenbaby's toe te voegen aan jouw interieur. Dit kan zowel online via bijvoorbeeld het groene platform StekFacebookgroepen of Marktplaats als offline door bijvoorbeeld een plantenbieb in de voortuin te plaatsen. Hartstikke groen. Wij zeggen: doen! 

Powerplanten: een lang en gelukkig leven

Wanneer je een nieuwe groene huisgenoot in huis neemt, hoop je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk onderdeel blijft van jouw interieur. Het onderhouden van planten is niet voor iedereen weggelegd. De één heeft een prachtige groene jungle in huis, terwijl de ander.. tja het lastig vindt om een cactus is leven te houden. Om te voorkomen dat de planten ongelukkig worden en uiteindelijk uit huis worden geplaatst heeft Pokon de Powerplanten in het leven geroepen. 

Speciaal voor de groene liefhebbers zonder groene vingers zijn er de Pokon Powerplanten. Deze kamerplanten worden geleverd met een Pokon Watermeter, Pokon Kamerplanten Voedingskegels en met een zelf uitgekozen pot. Om het nóg makkelijk te maken is er de Pokon Powerplanten App

Je krijgt een vriendelijke reminder wanneer het weer tijd is voor een scheutje water, extra vitamines of een grotere pot. Ook kan je via deze app gemakkelijk en snel bij de juiste verzorgingstips en inspirerende video’s en blogs. Mega handig en duurzaam dus!  De Powerplant wordt gratis bij jou thuisbezorgd.  

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Kamerplanten
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Kamerplanten